Catalunya Diari

La Noguera presenta el distintiu «Noguerament Bo»

L'objectiu és identificar-los amb el territori i posar en valor els productors de la zona

Productors de la Noguera, amb representants del Departament d'Agricultura i del consell comarcal
Productors de la Noguera, amb representants del Departament d'Agricultura i del consell comarcal | LleidaDiari.cat

La Noguera ha presentat aquest dimarts el distintiu territorial de productes agroalimentaris de la comarca «Noguerament Bo», en el marc del projecte Territori de Valor coordinat per Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord i finançat pel Consell Comarcal de la Noguera, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d'Agricultura. Aquest distintiu pretén reforçar el valor afegit d'especial interès dels recursos agroalimentaris de la Noguera identificant-los amb el territori, valorar els diferents productors agroalimentaris de la comarca i generar sinergies entre aquests per cercar les fórmules més idònies per donar a conèixer els respectius productes.

Imatge del distintiu territorial 'Noguerament Bo'
Imatge del distintiu territorial 'Noguerament Bo' | LleidaDiari.cat

 

Inicialment, els productors adherits al distintiu territorial «Noguerament Bo» són Castell del Remei, Casa Patau, Cal Retjo, Cal Blasiet, Alimentació Farràs, Conill Com Cal, FructumCat, Cal Esmet i Pla Oví. No obstant això, qualsevol productor interessat a sumar-se a la iniciativa pot sol·licitar-ho al Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord sempre que compleixi els requisits necessaris per adherir-s'hi.

Debat sobre les actuaciones que es duran a terme de forma conjunta

En la presentació oficial del distintiu que ha tingut lloc aquest dimarts, s'ha lliurat als productors i als representants del Departament d'Agricultura i del Consell Comarcal de la Noguera el reglament d'ús acordat en altres reunions. També s'han debatut algunes qüestions relatives a les actuacions que es realitzaran conjuntament entre els productors participants en el projecte. A més, els productors han pogut visualitzar un primer esborrany del lloc web i han decidit un seguit d'actuacions per tal de promoure el distintiu i valorar la transformació i la comercialització del producte agroalimentari. Així doncs, amb aquest nou pas, el consell comarcal de la Noguera es proposa donar valor a tots els productes que es desenvolupen a la comarca i remarcar un segell que marqui la diferència entre els consumidors. Sens dubte, és una bona iniciativa per reforçar i impulsar el producte local, en aquest cas, de la comarca de la Noguera que té una gran riquesa de productes de tot tipus per a desenvolupar una marca com aquesta.


Comentaris

envia el comentari