Catalunya Diari

Un noi de 13 anys ofereix un concert de violoncel a l'UCI de la Vall d'Hebron al seu pare ingressat de covid

Una setmana després els professionals van poder desconnectar el pacient del dispositiu que l'ajudava a respirar

L'Hospital de la Vall d'Hebron va acollir el 10 de juliol un concert de violoncel a la Unitat de Cures Intensives (UCI), just abans de l'activació de la fase que restringeix les visites com a conseqüència de la cinquena onada de la covid-19.

La música va ser interpretada per un noi adolescent de 13 anys, que va interpretar un petit repertori musical de músics amb molt de renom, tot dedicant-lo al seu pare, que en aquell moment estava ingressat a l'UCI a causa del coronavirus, i a més a més, feia dos mesos que no el veia.
 

w

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una setmana després de la visita del fill, els professionals van poder desconnectar el pacient del dispositiu d'oxigenació extracorpòria (ECMO) que l'ajudava a respirar per l'afectació del coronavirus al seu sistema pulmonar. Així doncs, des del centre mèdic asseguren que els seus pulmons ja funcionen i que ara se centra a recuperar la musculatura. 

Un noi de 13 anys ofereix un concert de violoncel a l'UCI de la Vall d'Hebron al seu pare ingressat de covid. Imatge del 23 de juliol.
Un noi de 13 anys ofereix un concert de violoncel a l'UCI de la Vall d'Hebron al seu pare ingressat de covid | LleidaDiari.cat

La música: Un bàlsam per a tots

El jove està cursant el seu primer any al Conservatori de Badalona, i durant la visita va interpretar peces molt conegudes i de músics amb molt de renom com són Bach, Pau Casals o la banda sonora de la pel·lícula 'Els Pirates del Carib'.

Aquest petit concert el va fer dies abans de la implementació de les noves restriccions, tot seguint és indicacions dels professionals sanitaris de l'hospital, que van considerar que la música podia «animar» el pacient, ja que feia un temps que es trobava «ensopit» per la situació en què es trobava.

Tal com ha explicat la doctora adjunta del Servei de Medicina Intensiva, Carolina Maldonado, la músicava ser un «bàlsam» per a tots. «El retrobament va ser molt emotiu, vam acabar tots plorant», apunta, ja que ambdós, pare i fill, feia més de dos mesos que no es podien veure. A més a més, afegeix que la resta de pacients desperts preguntaven qui tocava i quan els hi explicaven que era un nen de 13 anys «no donaven crèdit» per la seva professionalitat.

Una setmana després els professionals van poder retirar el suport ECMO al pare d'en Pau, que actualment es troba a l'Hospital General de Catalunya recuperant-se.


Comentaris

envia el comentari