Catalunya Diari

Una norantena d’alumnes estrenen el nou institut de Mollerussa

L’estructura s’ha construït amb mòduls prefabricats i, inicialment, acull estudiants de primer i segon curs d’ESO

Pla general d'alumnes entrant al nou institut de Mollerussa
Pla general d'alumnes entrant al nou institut de Mollerussa | LleidaDiari.cat

Un total de 92 alumnes de primer i segon d'ESO han estrenat aquest dijous, coincidint amb l'inici del curs escolar 2019-20120, les instal·lacions del nou institut de Mollerussa. El centre el formen 24 mòduls prefabricats, dels quals en falta un per instal·lar i la previsió es col·locarà durant les vacances de Nadal.

L'institut va començar a funcionar el curs passat de manera provisional a les dependències de Cal Duch i enguany ha pogut estrenar instal·lacions, situades a darrere l'escola bressol El Niu. Compta amb alumnes de primer i segon d'ESO i, en els pròxims cursos, també n'acollirà de tercer i quart fins a completar tot el cicle d'educació secundària. El Departament d'Educació així com l'Ajuntament de Mollerussa han destacat la col·laboració entre les dues institucions perquè l'equipament sigui una realitat.

S'anirà ampliant progressivament

El director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, acompanyat de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha visitat aquest dijous el nou institut d'educació secundària de Mollerussa, el quart de la ciutat. El centre, situat darrere de l'escola bressol El Niu al carrer de Josep Tarradellas, s'ha construït amb mòduls prefabricats i s'anirà ampliant progressivament a mesura que es vagin obrint les noves línies de tercer i quart curs d'ESO.

Les obres de l'institut van començar el passat 3 de juny i han tingut un pressupost aproximat d'uns 600.000 euros. D'aquests, 226.077 euros s'han destinat als treballs de fonamentació que han estat finançats al 50% entre Educació i l'Ajuntament de Mollerussa. Els mòduls prefabricats han tingut un pressupost d'uns 350.000 euros, assumits pel departament. Paral·lelament, l'Ajuntament de Mollerussa s'ha fet càrrec dels treballs d'urbanització i d'enllumenat del vial d'accés al nou equipament per un import de 139.976 euros.

El director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega
El director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega | LleidaDiari.cat

 

La col·laboració entre el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Mollerussa

Vega i Solsona han fet valdre la col·laboració entre el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Mollerussa per tal que el nou institut hagi pogut estrenar instal·lacions en el primer dia de curs. El responsable d'Educació ha remarcat el compromís del departament d'haver estat «partícip del creixement d'un centre educatiu a la comarca que ha de donar servei als alumnes que hi estudiïn i completi l'oferta educativa a Mollerussa i el Pla d'Urgell». Per la seva banda, l'alcalde de Mollerussa ha remarcat que es tracta d'una «bona aliança que fa Mollerussa, tal com s'ha fet amb altres equipaments de la ciutat per desencallar temes i fer-los realitat».

El nou institut de Mollerussa ha començat el curs escolar 2019-2020 amb 45 alumnes de primer curs i els 47 de segon que l'any passat van començar l'educació secundària a les instal·lacions provisionals de Cal Duch. La Laura i la Itziar, alumnes que enguany cursaran primer d'ESO i que aquest dijous a l'entrada del nou institut, s'han mostrat «nervioses» a la vegada que «alegres». «Comencem una nova etapa i estrenem centre» han assenyalat. Un altre d'aquests alumnes de primer curs, l'Arnau, ha assegurat que tant ell com els seus amics estan molt nerviosos i esperen que «tot vagi bé».

Alguns dels pares i mares que han acompanyat els seus fills el primer dia de classe han volgut valorar el nou centre. «És com un regal» ha explicat la mare d'un dels alumnes fent referència al nou centre i al fet que aquest encara tingui pocs alumnes.

Pla mitjà d'alumnes del nou institut de Mollerussa
Pla mitjà d'alumnes del nou institut de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

Vega destaca la «normalitat» en l'inici del curs escolar a Lleida

Durant la visita, Vega ha destacat que, amb la informació de què disposava a primera hora, l'inici del curs escolar ha començat amb normalitat a les comarques lleidatanes. «Tindrem tot l'alumnat i el professorat al seu lloc i, d'entrada, tots aquells ensenyaments que havien de començar, ho faran amb tota la tranquil·litat», ha exposat el director dels serveis territorials d'Educació a Lleida.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari