Catalunya Diari

Normalitat en l'estrena de TSA com a operadora dels vols comercials d'hivern de l'aeroport d'Andorra-la Seu

Setze persones els han utilitzat en la ruta de Palma de Mallorca i nou en la de Madrid

Pla general on es veuen als passatgers del segon vol de TSA La Seu-Palma caminant per arribar a l'avió
Pla general on es veuen als passatgers del segon vol de TSA La Seu-Palma caminant per arribar a l'avió | LleidaDiari.cat

La companyia TSA ha començat a operar aquest divendres amb normalitat els vols organitzats per Viatges Regina i que enllacen l'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell amb els de Palma de Mallorca i Madrid. A un quart de vuit del matí, tal com estava previst, s'ha enlairat el primer avió en direcció a les illes amb cinc passatgers. Com que l'aeronau compta amb vuit places i per tal d'atendre totes les reserves, s'ha fet una segona rotació a les 9.45 hores amb set persones més i, a la tornada, han estat quatre els viatgers que han arribat al Pirineu. La firma andorrana, amb base a la infraestructura pirinenca, substitueix a la francesa Twin Jet, que havia de cobrir tots dos trajectes i un tercer cap a Marsella però que ho ha deixat de fer una setmana després d'iniciar-los i de mutu acord amb l'empresa alturgellenca. El motiu, segons l'agència de viatges, són els diversos problemes operacionals i de comunicació que han tingut amb la companyia.

El gerent de Viatges Regina, Albert Vinseiro, ha valorat positivament el bon funcionament de les operacions que la companyia TSA, basada a l'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell està duent a terme aquest divendres, ja que els dos enlairaments cap a Palma de Mallorca s'han desenvolupat amb una absoluta puntualitat. «Amb els pilots tenim plena confiança i amb l'avió també», ha destacat. El responsable de l'empresa alturgellenca també ha explicat que l'aparell, un model Cessna al qual entre d'altres hi han pujat pilots de Moto GP, és més ràpid que el de Twin Jet i permet guanyar entre deu i quinze minuts en cada rotació.

El fet que l'agència de viatges hagi venut dotze bitllets per anar a les illes i que l'avió tingui només vuit seients ha obligat a modificar els horaris per poder programar dos vols cap a Palma de Mallorca. D'aquesta manera, el primer s'ha avançat a les 7.15 del matí i el segon ha sortit a les 9.45 hores. Pel que fa a la ruta de Madrid, està previst surti a les 13.10 hores des de l'aeroport de La Seu i que, entre el trajecte d'anada i el de tornada, hi viatgin nou persones. Una de les passatgeres del primer vol a les illes, Pepita Bosch, ha explicat que és de Puigcerdà i que espera que la posada en marxa d'aquestes rutes sigui «un bon reclam per a la vall». També ha destacat la comoditat que suposa poder utilitzar l'aeroport pirinenc perquè, ha dit, així evita haver-se de desplaçar cap a Barcelona.

A més, no ha donat gens d'importància al fet que s'hagi avançat l'hora de sortida arran del canvi de companyia. En el mateix sentit s'ha pronunciat Lluís Dolcet, que ha destacat que li fa «il·lusió» poder volar des d'un aeroport situat a la comarca on ha nascut. Pel que fa a la ruta de Marsella, aquest divendres no ha operat perquè no hi havia reserves ni d'anada ni de tornada i tampoc està previst que ho faci diumenge pel mateix motiu. 

De cara a la setmana que ve, els passatgers que ja tenien reserva volaran amb la companyia Vueling fins a l'aeroport de Barcelona-El Prat, des d'on seran traslladats per carretera a la seva destinació. Vinseiro ha explicat que aquests canvis es produeix en el marc d'una prova pilot, que s'allargarà fins a l'1 d'abril, que serveix per aprendre i transferir aquesta «experiència» a la companyia que en un futur aposti per fer una operativa regular des de l'aeroport pirinenc.


Comentaris

envia el comentari