Catalunya Diari

El nou equip de govern de Gimenells cobrarà el triple que l'anterior

L'alcalde explica que aquest increment del sou no es deu a cap modificació pressupostària, sinó d'una subvenció de càrrecs electes que atorga la Generalitat

Diversos bitllets de 20, 50 i 100 euros
L'equip de govern de Gimenells s'ha apujat el sou | Pixabay

El sou dels alcaldes sempre han estat polèmics. El poble vol saber quant cobren i per què. Ara bé, si la incògnita es traspassa a l'equip de govern al complet, les preguntes augmenten i, és possible que no totes les respostes agradin. Gimenells, al Segrià, ha estrenat alcalde i, amb ell, ha arribat una boníssima notícia per a tots els qui l'acompanyen en el càrrec.

Concretament, i segons ha avançat 'la Mañana', fins ara la coalició Som Poble cobrava 13.129 euros, xifra que destaca si es compara amb fins als 39.395 euros que cobraven a partir d'ara. Si es desgrana l'import, l'alcalde que ocuparà el càrrec durant vuit mesos cobrarà 20.671 euros anuals i, Dante Pérez, l'encarregat de rellevar-lo fins a final del mandat, ingressarà 11.812 euros. Almenys, així es desprèn de l'aprovació la setmana passada del cartipàs del nou govern liderat per Ivan Alcolea. Però sempre hi ha justificacions per tot i, en aquest cas, no podria ser menys.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una pujada gràcies a la subvenció de càrrecs electes que atorga la Generalitat

És per això que l'alcalde ha assegurat que aquest increment del sou no es deu a cap modificació pressupostària, sinó d'una subvenció de càrrecs electes que atorga la Generalitat i que, el nou equip de govern ha aconseguit multiplicar en quantia en modificar els percentatges de dedicació dels regidors.

Sigui com sigui, està clar que aquest nou gir salarial no ha agradat a tothom i ha estat un gest ben criticat per la fins ara alcaldessa Emma Solans, la qual ha defensat que durant el seu mandat el cost de l'equip de govern era d'un terç de què és ara i que el sou de l'alcalde es repartia entre els quatre membres. Una vegada aprovada aquesta modificació que, clarament beneficia a l'equip de govern, cal destacar que també s'ha acordat una baixada massiva dels impostos, fet que segurament agradarà molt més als veïns d'aquesta petita localitat de la comarca lleidatana del Segrià.


Comentaris

envia el comentari