Catalunya Diari

El nou institut de Torrefarrera estarà llest el darrer trimestre del curs vinent

Educació i l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig acorden un «pla urgent de millora i ampliació» l'Escola Marinada

Pla sencer del conseller d'Educació, Josep Bargalló
Pla sencer del conseller d'Educació, Josep Bargalló | LleidaDiari.cat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dijous que el nou edifici de l'Institut Joan Solà de Torrefarrera (Segrià) «estarà en funcionament el darrer trimestre del curs vinent», la qual cosa significa que «aleshores ja hi haurà alumnes». Bargalló ha fet aquest anunci després de visitar conjuntament amb l'alcalde del municipi, Jordi Latorre, els terrenys que acolliran el nou edifici de l'institut, que tindrà una capacitat per a 620 alumnes.

Les obres es van adjudicar per un import de més de 5,5 milions d'euros. Prèviament, el titular d'Educació ha visitat l'Escola Marinada de Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell), on ha acordat amb l'ajuntament del municipi un "pla urgent de millora i ampliació» del centre.

Tindrà una capacitat per a 620 alumnes

El nou Institut Joan Solà, que tindrà una capacitat per a 620 alumnes, s'ubica en un solar de 7.500 metres quadrats i tindrà una superfície construïda de més de 4.700 metres quadrats. L'actual centre escolaritza uns 450 alumnes aproximadament i té una plantilla de més de 50 professors. Bargalló ha visitat aquest migdia les obres de construcció del nou centre, a la cruïlla entre el carrer de les Corts Catalanes i l'avinguda Europa, acompanyat de l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, del director general de Centres Públics d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.

D'aquesta manera, el conseller ha pogut conèixer de primera mà els treballs sobre el terreny, amb les explicacions de l'arquitecte del projecte. Josep Bargalló ha explicat que cada setmana porta a terme aproximadament dues visites territorials, fet que suposa que «en deu mesos hagi visitat més de 300 escoles i instituts». Abans de la visita, el conseller ha visitat les instal·lacions de l'actual centre, on s'ha reunit amb l'equip directiu, i també l'Ajuntament.

Acord per a la millora i ampliació de l'Escola Marinada de Vilanova de Bellpuig

Prèviament, Bargalló s'ha desplaçat a Vilanova de Bellpuig, on ha visitat l'Ajuntament i s'ha reunit amb l'alcaldessa, Dolors Pascual. A continuació, el conseller d'Educació s'ha traslladat a l'Escola Marinada, que el curs vinent passarà a tenir una línia completa, a causa de l'increment del nombre d'alumnes matriculats.

Josep Bargalló ha explicat que l'Escola Marinada té «una trajectòria constructiva singular», atès que «s'ha anat construint o reformant d'una manera diferent al llarg dels anys». Per això, «cal posar-hi ordre, rehabilitar-la o reformar-la», ha assenyalat. En aquest sentit, ha anunciat que ha arribat a un acord amb l'alcaldessa per fer «un pla director urgent de millora i ampliació de l'escola, en què els treballs inicials els farà l'ajuntament». El conseller d'Educació ha remarcat que «el centre, per exemple, ha de tenir un nou menjador escolar, perquè l'actual és insuficient i està mal ubicat».

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari