Catalunya Diari

El nou pressupost municipal de Tàrrega ascendeix a 17,8 milions d’euros

Els comptes augmenten un 1,46% en relació a l’any passat i es manté el volum de subvencions al teixit associatiu

Antic edifici de les oficines de Cal Trepat de Tàrrega
El nou pressupost municipal de Tàrrega ascendeix a 17,8 milions d’euros | LleidaDiari.cat

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Tàrrega ja té a punt per a la seva aprovació el pressupost municipal per a l'exercici 2021, xifrat en 17.803.858 euros. Els comptes augmenten un 1,46% amb relació a l'any passat, fet que posa en relleu l'esforç financer per mantenir la prestació de serveis a la ciutadania malgrat el difícil context actual marcat per la pandèmia.

Així mateix, continua l'aposta per les àrees socials, la protecció dels sectors més vulnerables (fet que s'ha accentuat amb l'actual crisi sanitària) i el foment de les activitats culturals i educatives (que mantindran programes i partides pressupostàries). Així, pel que fa a àrees, s'assignaran 3,3 M.€ de despesa a benestar comunitari; 2,4 M.€ a cultura; i 2 M.€ a educació. També es manté el volum de subvencions per continuar donant suport als projectes de les entitats i associacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un nou pressupost realista i pragmàtic

El regidor de Finances i Transparència, Daniel Esqué, ha definit el nou pressupost com a «realista, pragmàtic i alhora de creixement, que apuntala l'acció del govern municipal per poder fer front a la crisi de la Covid-19». En aquest sentit, i entre les despeses corrents que augmenten per la situació de pandèmia, destaca l'augment del 74% pel que fa a la neteja de les llars d'infants i escoles a causa dels nous protocols contra el coronavirus, que obliguen a reforçar aquesta tasca (s'hi ha destinat una partida de 218.268 euros).

També s'ha de subratllar noves contractacions de personal, com és el cas d'un tècnic d'habitatge amb el qual es potenciaran les accions de l'Oficina Local d'Habitatge vers les persones en risc d'exclusió. D'altra banda, igual que l'any passat, el superàvit pressupostari (que es calcularà en tancar l'exercici) es destinarà a ajuts per pal·liar els efectes negatius de la pandèmia.

D'altra banda, la capital de l'Urgell continuarà complint amb les seves obligacions financeres i destinarà 1,8 M.€ a l'amortització de deute bancari. Així, es preveu finalitzar l'exercici 2021 amb un 38,95% de nivell d'endeutament. Al mateix temps, l'esforç inversor recorrerà a préstecs bancaris. Es preveu així un capítol d'inversions quantificat en 1.777.420 euros, un 16% inferior al de l'any 2020. Els principals eixos són la neteja i millora de la via pública; l'aposta per l'energia sostenible; i la preservació del patrimoni local.

La rehabilitació de l'antic edifici d'oficines del conjunt arquitectònic de Cal Trepat

Entre les inversions destaca la rehabilitació de l'antic edifici d'oficines del conjunt arquitectònic de Cal Trepat. Pressupostat en 460.000 euros, el projecte comptarà amb ajuts del PUOSC i esdevindrà una de les principals intervencions per ampliar la xarxa d'equipaments públics del municipi. Les obres tindran com a finalitat el reforçament estructural i la reparació general de l'immoble per transformar l'espai com a residència d'artistes que durant l'any desenvolupin noves creacions d'arts de carrer en el marc de FiraTàrrega. L'equip tècnic del certamen també preveu traslladar la seva seu a aquest mateix edifici.

La renovació de ferms de vials també figura a l'agenda d'actuacions, destinant 120.000 euros a refer el paviment dels carrers de les Astes de Sant Macari i Roger de Llúria a més de camins de Claravalls (els projectes d'obra ja han estat aprovats per la Junta de Govern Local). Tàrrega preveu a més adquirir una nova màquina escombradora (193.600 euros) i continuar la reparació de dipòsits d'aigua de boca al Parc de Sant Eloi (180.000 euros).

En equipaments esportius se substituiran les calderes dels Camps de Futbol Joan Capdevila (60.000 euros) adaptant les instal·lacions cap a un model energètic més eficient i es renovarà la instal·lació d'aigua corrent del Pavelló Municipal d'Esports (22.000 euros). Així mateix, s'impulsarà la Regidoria de Medi Ambient mitjançant noves infraestructures per animals (15.000 euros). L'esborrany del pressupost es transmetrà aquesta setmana a l'oposició i al Consell Municipal de Participació Ciutadana. Es preveu sotmetre els comptes a votació del Ple en la sessió ordinària el pròxim 4 de març.


Comentaris

envia el comentari