Catalunya Diari

Aproven una nova línia d'ajudes per a comerços de la comarca del Segrià

Aquesta nova convocatòria està dotada amb els 1.241.818 euros que no es van poder adjudicar en la primera

Muntons de diners amb tiges al capdamunt
El progrés està condicionat al creixement del PIB | Pixabay

El Consell Comarcal del Segrià s'ha reunit aquesta setmana amb representants dels ajuntaments de Lleida, Alcarràs, Aitona, La Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre i les organitzacions empresarials Cambra de Comerç, PIMECFECOM i Federació d'Hostaleria per definir els criteris de les bases de la segona convocatòria dels ajuts als establiments comercials i de restauració per a la compensació de pèrdues econòmiques a conseqüència del tancament perimetral del juliol de 2020.

Aquesta nova convocatòria està dotada amb els 1.241.818 euros que no es van poder
adjudicar en la primera convocatòria per diversos motius. Durant la reunió, el President del Consell Comarcal ha explicat que en aquesta segona convocatòria tindran prioritat aquells comerços i establiments que van ser exclosos o no van demanar l'ajut en la primera convocatòria amb un import màxim de 2.999 euros, d'acord amb la llei de subvencions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També es reduirà el percentatge de pèrdues de facturació

També es reduirà el percentatge de pèrdues de facturació del juliol de 2020 respecte a l'any anterior -que en la primera convocatòria era del 50%- amb l'objectiu que hi hagi el màxim de beneficiaris possible. El president del Consell Comarcal, que ha demanat a totes les parts agilitades per poder complir els terminis ajustats, ha confirmat que es preveu aprovar les bases en el Ple extraordinari de finals d'aquest mes de març, per tal que els titulars de les activitats susceptibles de rebre l'ajut, puguin presentar les sol·licituds al seu ajuntament, a finals d'abril o principis de maig.


Comentaris

envia el comentari