Catalunya Diari

Nova sessió a la Seu d'Urgell del cicle 'Sentint les estacions', dedicada a l'estiu

L’activitat, aquest dissabte a l’entorn del riu Segre, proposa distingir els elements sensorials que marquen aquesta època de l’any

L'Espai Ermengol prepara una nova sessió del cicle 'Sentint les estacions', que ofereix de manera trimestral tallers pràctics per gaudir dels canvis de cada estació de l'any a través dels sentits. Després dels que es van fer sobre l'hivern i la primavera, el tercer estarà dedicat a l'estiu i es farà aquest dissabte, dia 5 d'agost. El cicle s'adreça a persones majors de 12 anys «que vulguin preparar els sentits per a percebre la natura de forma tranquil·la i profunda», segons explica la seva responsable, Tània Giró. Per això, s'aprofita el fet que «la Seu té un entorn natural molt potent, que fa que hi hagi molts esportistes, que gaudeix de la natura i de l'esport, fent bicicleta, esquiant a l'hivern, o fent piragüisme, sortint a córrer o fent marxa nòrdica». Però com que «no tothom ho gaudeix d'aquesta manera», s'ha volgut dissenyar «una activitat que vol ajudar a gaudir de la natura de manera més sensitiva, més que no pas amb l'esforç físic». Així, aquests tallers se centren en «els canvis de les estacions, el paisatge, els colors, en la vegetació, els tipus d'animals que tenim a prop i fins i tot, en com afecten en el paisatge urbà, com ara en el color de les pedres dels edificis».

El taller comença a l'Espai Ermengol amb exercicis de ioga «per despertar els sentits i la consciència», seguits d'un desplaçament a peu per l'entorn de la Seu per gaudir de l'espectacle visual, olfactiu, auditiu, alguns cops també tàctil i ocasionalment gustatiu del clima de muntanya, que a la Seu és mediterrani però amb forts contrastos de temperatura durant el dia i durant les estacions.

La sessió dedicada a l'estiu començarà a les 09.00 hores, una hora abans que les anteriors per evitar la calor del migdia, i s'ha volgut remarcar que aquesta activitat «no és complicada i no cal tenir preparació prèvia, només cal tenir ganes d'estar una estona treballant de forma amena els sentits mitjançant exercicis senzills». Es farà bàsicament a l'entorn del riu Segre i s'acabarà a les 12.00 hores. Les places són limitades, per la qual cosa es recomana fer la confirmació prèvia a [email protected] o al 973 351511. El preu d'inscripció és de només 2 euros.

Cartell del cicle 'Sentint les estacions' | LleidaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari