Catalunya Diari

La 9a edició de la Setmana Bio per a l'alimentació ecològica acollirà més de 150 activitats arreu de Catalunya

Les diferents iniciatives previstes es duran a terme del 16 al 24 d'octubre

La 9a edició de la Setmana Bio 2021, que se celebra del 16 al 24 d'octubre, acollirà més de 150 activitats arreu de Catalunya i del país a proposta d'entitats i persones interessades en promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La voluntat és que els productors i elaboradors, entitats, administracions, centres docents, biblioteques, restaurants, minoristes i grans superfícies, entre altres, puguin organitzar aquella activitat que millor s'adeqüi a les seves necessitats, sempre dins dels objectius generals de la Setmana Bio.
 

Les activitats relacionades amb la comunitat educativa s'agrupen en la Setmana Bio a l'escola, per donar a conèixer la producció agrària i l'alimentació ecològiques a aquesta comunitat. 

Pla obert amb la consellera Teresa Jordà amb els guanyadors del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021, a Sant Ramon, el 15 d'octubre del 2021
Pla obert amb la consellera Teresa Jordà amb els guanyadors del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021, a Sant Ramon | LleidaDiari.cat

Es vol  donar a conèixer la producció ecològica

La Setmana Bio disposa d'una plataforma web (setmanabio.cat), que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l'experiència, tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa. Destaca també l'apartat dedicat a recursos en línia, incorporat l'any passat, ateses les circumstancies derivades de la pandèmia, i que ofereix recursos audiovisuals d'interès, relacionats amb la divulgació de la producció ecològica i el consum d'aliments ecològics.
 

Durant la presentació de la Setmana Bio 2021, la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha refermat el compromís del Departament i del Govern per promocionar i donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològiques entre la població, així com el món de la pagesia i la producció d'aliments en general. «Volem que el sistema agroalimentari català sigui sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular», ha assenyalat.

Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021

El projecte 'Posem-nos les botes', de l'Escola Finestres, de Mieres (Garrotxa), ha guanyat el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021. La consellera Jordà ha lliurat als alumnes d'aquest centre aquest reconeixement que s'inclou en la Setmana Bio.
 

En aquesta edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021 s'han presentat 22 projectes. Aquest guardó compta amb la participació de l'Associació Vida Sana i de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, i vol reconèixer i donar suport a tots aquells centres educatius que realitzen projectes innovadors al voltant de l'agricultura i l'alimentació ecològiques.


Comentaris

envia el comentari