La 9a edició de la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica acollirà més de 150 activitats arreu de Catalunya

La 9a edició de la Setmana Bio 2021, que se celebra del 16 al 24 d'octubre, acollirà més de 150 activitats arreu de Catalunya i del país a proposta d'entitats i persones interessades en promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La voluntat és que els productors i elaboradors, entitats, administracions, centres docents, biblioteques, restaurants, minoristes i grans superfícies, entre altres, puguin organitzar aquella activitat que millor s'adeqüi a les seves necessitats, sempre dins dels objectius generals de la Setmana Bio.
 

Les activitats relacionades amb la comunitat educativa s'agrupen en la Setmana Bio a l'escola, per donar a conèixer la producció agrària i l'alimentació ecològiques a aquesta comunitat. 

 

La 9a edició de la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica acollirà més de 150 activitats arreu de Catalunya

Pla obert amb la consellera Teresa Jordà amb els guanyadors del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021, a Sant Ramon | LleidaDiari.cat

 

Es vol  donar a conèixer la producció ecològica

La Setmana Bio disposa d'una plataforma web (setmanabio.cat), que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l'experiència, tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa. Destaca també l'apartat dedicat a recursos en línia, incorporat l'any passat, ateses les circumstancies derivades de la pandèmia, i que ofereix recursos audiovisuals d'interès, relacionats amb la divulgació de la producció ecològica i el consum d'aliments ecològics.
 

Durant la presentació de la Setmana Bio 2021, la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha refermat el compromís del Departament i del Govern per promocionar i donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològiques entre la població, així com el món de la pagesia i la producció d'aliments en general. «Volem que el sistema agroalimentari català sigui sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular», ha assenyalat.

 

Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021

El projecte 'Posem-nos les botes', de l'Escola Finestres, de Mieres (Garrotxa), ha guanyat el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021. La consellera Jordà ha lliurat als alumnes d'aquest centre aquest reconeixement que s'inclou en la Setmana Bio.
 

En aquesta edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2021 s'han presentat 22 projectes. Aquest guardó compta amb la participació de l'Associació Vida Sana i de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, i vol reconèixer i donar suport a tots aquells centres educatius que realitzen projectes innovadors al voltant de l'agricultura i l'alimentació ecològiques.