Catalunya Diari

Noves mesures sanitàries en les activitats guiades als espais naturals de l'Alt Pirineu i Aran

La guia orienta sobre les accions que cal prendre en les sortides interpretatives i d'esport arran de la covid-19

Pla general de la zona on s'ubica el refugi de Comes de Rubió, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu
Les mesures sanitàries en les activitats guiades als espais naturals de l'Alt Pirineu i Aran, recollides en un manual | LleidaDiari.cat

L'Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l'Associació de Guies Intèrprets del Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb el suport de tots dos espais, han elaborat un nou manual per concretar les mesures sanitàries en els guiatges d'activitats en aquests entorns protegits arran de la Covid-19.

La guia pretén orientar els professionals que ofereixen propostes guiades interpretatives, esportives i de lleure tant al Parc Nacional com al Natural per garantir la seguretat durant tot el procés. Així, recomana a les persones que contractin qualsevol activitat omplir un qüestionari de vulnerabilitat abans d'iniciar-la, mentre que serà l'organització la que decidirà si aquesta es pot dur a terme.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Protocol de responsabilitats i mesures

La guia inclou un protocol de responsabilitats i mesures que prendran les persones professionals dels guiatges davant la Covid-19. A més, també hi ha un Pla d'identificació de riscos i accions detallades abans, durant i després de les activitats. Finalment, el manual recull recomanacions i responsabilitats de les persones que contractin els guiatges, pel que fa al seu vestuari, comportament, menjar i beure, higiene i distància de seguretat, entre altres aspectes.


Comentaris

envia el comentari