Catalunya Diari

Les noves restriccions anunciades aquest dimarts entraran en vigor aquest divendres

Les mesures duraran 15 dies per tal de frenar l'expansió de la covid-19

El Govern de Catalunya ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa l'entrada de noves restriccions per tal de frenar l'expansió de la covid-19. La resolució que entrarà en vigor a les 00:00 hores d'aquest divendres davant de l'augment explosiu de contagis de coronavirus sobretot en el grup d'edat de 15 a 29 anys.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La nova resolució també inclou el tancament de l'oci nocturn en espais interiors, tal com ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts al migdia. Les discoteques amb terrassa podran obrir, però només aquests espais exteriors. L'horari de l'oci nocturn es retalla mitja hora i haurà de tancar a les 3 de la matinada.  

Pla mig d'un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou
El Govern tanca l'oci nocturn i obliga a fer TA o tenir pauta completa en esdeveniments amb més de 500 persones | LleidaDiari.cat

Mascareta obligatòria en alguns casos

El subdirector de l'Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria, ha explicat aquest dimarts que l'exigència de PCR, TA o pauta completa de vacunació s'exigirà només en esdeveniments musicals amb més de 500 persones que estiguin dempeus i ballant. Això significa que no s'aplicarà, per exemple, al Festival de Pedralbes o al Grec, però sí en concerts grans de festes majors que siguin dempeus. Els congressos tampoc entren en aquesta nova restricció. 

La nova resolució especifica que per a les activitats a l'aire lliure amb més de 500 persones dretes o amb pista de ball caldrà fer un control d'accés, un test d'antígens les 12 hores anteriors o presentar el certificat de vacunació o d'immunitat. Durant tot l'esdeveniment, hauran de portar posada la mascareta. Si el públic està assegut, aquestes mesures no s'aplicaran. És el cas, per exemple, dels múltiples festivals d'estiu, que mantenen el públic amb un seient assignat i amb l'ús de mascareta. Per a balls en espais oberts per a menys de 500 persones, tampoc caldrà fer-se un test previ ni presentar el certificat de vacunació, però s'haurà de portar mascareta. Els teatres, cinemes i concerts en espais tancats podran mantenir la seva activitat sempre que els assistents estiguin asseguts i es mantinguin les condicions d’aforament i seguretat establertes. Les sales de concerts també es poden mantenir obertes sempre que els assistents tinguin cadires assignades.  


Pel que fa a les festes majors, les diferents activitats s'han d'adequar a la normativa segona les seves característiques. Per tant, si tenen programades activitats amb més de 500 persones dretes hauran de complir la nova mesura, ha aclarit la subdirectora general de Coordinació i Gestió d'Emergències de Protecció Civil, Imma Solé. 


Solé ha demanat la «participació» dels responsables dels esdeveniments així com dels assistents en el compliment de les mesures.  


Comentaris

envia el comentari