Catalunya Diari

Núria Palau es converteix en la nova alcaldessa de les Borges Blanques

Rep el suport dels set regidors de Junts mentre que els sis de Borges per la República voten en blanc

Núria Palau (Junts per les Borges) ha pres possessió com a nova alcaldessa de les Borges Blanques després de ser investida en el ple extraordinari que ha celebrat aquest vespre l'Ajuntament de la capital de les Garrigues.
 

Ha estat triada per majoria absoluta amb els vots favorables dels set regidors del grup municipal de Junts per les Borges Blanques i els sis vots en blanc dels edils del grup municipal de Borges per la República, així doncs, és des d'aquest 18 d'agost la nova alcaldessa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En el seu discurs d'investidura, Palau s'ha reivindicat com a persona propera, que sap escoltar, sensible amb la violència en vers les dones, enemiga de qualsevol mena de discriminació, compromesa en favor de la justícia social, les llibertats individuals i col·lectives, implicada en el repte d'aconseguir un país encara més sostenible i incansable en la cerca de la màxima eficàcia, transparència i excel·lència en la gestió pública.
 

Amb la presa de possessió d'aquest dimecres, s'obre la segona etapa d'un mandat durant el qual, i als seus primers 26 mesos, l'alcalde de les Borges ha estat Enric Mir, qui va tancar, aquest mes de juliol i amb la seva renúncia, deu anys com a primer edil de la ciutat. Del seu predecessor, Palau ha dit que és, per a molts, «el millor alcalde de la història borgenca» i que deixa «el llistó molt alt» amb «molta feina feta».

Núria Palau, nova alcaldessa de les Borges Blanques, i el seu equip. Imatge del 18 d'agost.
Núria Palau, nova alcaldessa de les Borges Blanques, i el seu equip | LleidaDiari.cat

Prioritats fins al final del mandat

Així mateix, Núria Palau ha dit que les Borges afronta en el que resta de mandat el repte de sortir reforçada d'una pandèmia la qual «s'ha acarnissat fortament amb el poble» però ha permès veure en les persones que hi viuen «un gran valor social i d'ajuda als altres».
 

Així mateix, algunes de les prioritats són l'augment del sòl industrial disponible, l'impuls a la creació de riquesa i ocupació, les oportunitats de formació i realització professional pel jovent, l'increment del volum d'habitatge social i de la qualitat dels serveis i l'atenció a la gent gran són algunes de les prioritats juntament amb la construcció de nous equipaments esportius, com ara la pista poliesportiva a l'aire lliure o l'Skate Park, i culturals, com la Sala Polivalent del nou Arxiu Comarcal o l'anhelat Teatre Municipal.
 

Núria Palau, després de comprometre's a ser una alcaldessa «transparent» que liderarà la ciutat des d'un ajuntament «de totes i tots» en el qual tots els grups polítics i els regidors i regidores «siguin escoltat», ha sintetitzat el seu compromís amb la ciutat i les borgenques i borgencs fent seus els versos finals del poema de Salvador Espriu Inici de càntic en el temple: «Ara digueu: Nosaltres escoltem les veus del vent per l'alta mar d'espigues. Ara digueu: Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble»-


Comentaris

envia el comentari