Catalunya Diari

Obert el termini per a optar a una de les dues places d'agent de la policia de les Borges

Si supera tot aquest procés, arribarà l'hora de la fase de pràctiques de 12 mesos al municipi

S'adjunta imatge dels nou agents que integraven la plantilla de la Policia Local de les Borges Blanques, fins a principis d'aquest any 2020
Obert el termini per a optar a una de les dues places d'agent de la Policia Local de les Borges | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha publicat aquesta setmana al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria pública de dues places d'agent de la Policia Local de la capital garriguenca, a les quals es pot optar fins al pròxim 28 de setembre.

Segons ha exposat la primera tinent alcalde, Núria Palau, fa mesos que els serveis tècnics municipals tenien pràcticament enllestida la convocatòria que permetrà fer dues incorporacions a la vegada i que serviran per cobrir una plaça que quedarà vacant per jubilació en els pròxims mesos, i una altra que fins ara estava ocupada de manera interina.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Diferents formes d'incorporació

A més a més, en aquesta convocatòria, una de les incorporacions es farà pel sistema de concurs oposició d'accés lliure, i l'altra per concurs oposició de mobilitat interadministrativa, el que implica que només hi podran optar persones funcionàries de carrera, provinents de cossos de Policia Local de la resta de municipis de Catalunya, del cos de Mossos d'Esquadra, o de forces i cossos de seguretat de l'Estat, destinats a Catalunya.

La regidora ha afegit que s'aprofitarà aquesta convocatòria per a formar una borsa de treball que, a partir d'ara, permeti cobrir amb personal funcionari interí les places vacants que s'estimin necessàries, per poder fer nomenaments temporals o per atendre necessitats urgents i inajornables. Amb tot, Palau ha anunciat que de cara a l'any 2021, tenen previst convocar una altra plaça, per a cobrir una altra jubilació.

El consistori passarà a tenir set policies de carrera i dos interins

La responsable borgenca ha recordat que, tot i no tenir l'obligació de disposar d'aquest servei, ja que tenim menys de 10.000 habitants, el consistori passarà a tenir set policies de carrera, i dos interins, que es cobriran amb la borsa de treball, en lloc dels sis agents actuals i dels tres interinatges temporals, que integraven fins ara la plantilla de la Policia Local de les Borges, cosa que ens permetrà disposar d'un cos encara més professionalitzat, i preparat per a donar cobertura a totes les necessitats de seguretat.

En aquest sentit, la responsable de la regidoria de Governació a la capital de les Garrigues exposa que actualment, amb una mitjana d'1,5 agents locals per cada 1.000 habitants, estem per damunt de la mitjana de Catalunya, i cal tenir en compte que a les Borges també tenim comissaria dels Mossos d'Esquadra, el que implica que també disposem de 2,3 agents més, de mitjana, per cada mil habitants.

Procés selectiu

Les bases de la convocatòria estan publicades al tauler d'anuncis de l'Ajuntament de les Borges Blanques, al web municipal www.lesborgesblanques.cat, al Butlletí Oficial de la Província de Lleida (BOPL) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i la convocatòria al BOPL i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Els restants i successius anuncis es faran públics al tauler d'anuncis de la corporació i al web municipal. Durant el procés de selecció per a l'oposició lliure, es realitzarà una prova de coneixements de la llengua catalana; una altra de coneixements generals i específics, amb la meitat de les preguntes relatives a coneixements de cultura general, actualitat política i social, i l'altra meitat relatives al temari específic de la convocatòria; i un cas pràctic vinculat a les tasques a desenvolupar.

També està prevista una prova per comprovar les aptituds físiques de les persones aspirants; una prova psicotècnica i competencial; una entrevista persona i una prova mèdica. Una vegada finalitzat aquest procés, els opositors que l'hagin superat hauran de fer el concurs de mèrits, on es valorarà la formació i l'experiència, entre altres reconeixements i títols; i, finalment, la persona aspirant que hagi quedat en primer lloc, serà enviada a realitzar el curs bàsic de l'Escola de Policia de Catalunya. Si supera tot aquest procés, arribarà l'hora de la fase de pràctiques de dotze mesos al municipi de les Borges Blanques, i una vegada superada, serà nomenada funcionària de carrera.


Comentaris

envia el comentari