Catalunya Diari

Oberta la V convocatòria de RuralApps, que premiarà les millors 'apps' del sector agrari

El certamen premiarà amb 3.000 euros les millors apps en dues modalitats, Ciutadania i Professional

Imatge del cartell
Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

La cinquena edició dels Premis RuralApps, que reconeixen les millors aplicacions mòbils del sector agrari, alimentari i rural, ha obert el procés de presentació de candidatures per a les seves dues modalitats, Ciutadana i Professional, dotades amb 3.000 euros cada una. El guardó està organitzat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament d'aplicacions mòbils que siguin d'utilitat per als sectors agrari, alimentari o rural, distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals i reconèixer els innovadors en aquest àmbit.

En concret, el premi RuralApps-Ciutadania s'ha pensat per a aplicacions que aportin solucions tecnològiques innovadores orientades als ciutadans, mentre que la categoria RuralApps-Professional està oberta a apps que n'ofereixin específicament als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural. Pot optar al premi RuralApps qualsevol persona física o jurídica que hagi desenvolupat una aplicació mòbil funcional per als sectors agrari, alimentari o rural i les apps presentades poden ser de nova creació o bé estar en una fase comercial. 

Termini obert fins al pròxim 14 de setembre

El termini d'inscripció de candidatures enguany estarà obert fins al proper dia 14 de setembre. Els interessats poden contactar amb events@eurecat.org si necessiten més informació sobre com participar en la convocatòria dels Premis RuralApps. A l'edició passada, la candidatura premiada en la modalitat RuralApps-ciutadania va ser per a Santiago Llinares Moreno, de Barcelona, per l'app Catatur, que facilita les visites als elaboradors i productors de producte gastronòmic al consumidor final, per tal de donar a conèixer el seu producte.

Per la seva banda, l'Agropecuària Catalana, SCCL, de Sant Fruitós de Bages, va ser guardonada per Applipur, una aplicació dissenyada per a ramaders per gestionar correctament els purins generats a les seves explotacions, en la modalitat RuralApps-professional del sector. En conjunt, a les quatre edicions anteriors del premi, s'hi han presentat 99 aplicacions i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació n'ha premiat vuit.


Comentaris

envia el comentari