Catalunya Diari

Obren les inscripcions pel 39è Curs Internacional de Música de Cervera

El curs, que s’emmarca en la Càtedra Emili Pujol, tindrà lloc del 21 al 28 de juliol amb una presència destacada d’alumnes i professors internacionals

Banda i grup de metall del curs de l'edició passada
Banda i grup de metall del curs de l'edició passada | Jordi Prat

A partir d'aquest dilluns s'obren les inscripcions per a la 39a edició del Curs Internacional de Música de Cervera, un dels més veterans i amb més prestigi de l'Estat espanyol, que tindrà lloc del 21 al 28 de juliol. Les inscripcions es poden tramitar a través de la web www.catedracervera.cat fins al 19 de juliol.

Els alumnes es poden inscriure a catorze especialitats: violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó i música de cambra. Dues d'elles, contrabaix i trompeta tindran el format de curs intensiu. Els alumnes participaran també en les orquestres i conjunts del curs.

El curs reuneix any rere any més de 300 alumnes d'arreu del món i més d'una vintena de professors internacionals. Els alumnes estaran allotjats amb residències i amb famílies de Cervera. El Curs s'ha consolidat com el més important en l'àmbit estatal, formant músics en 14 especialitats diferents.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Càtedra Emili Pujol

El Curs Internacional de Música forma part de la 'Càtedra Cervera - Emili Pujol', un projecte que també inclou el Festival de Música, el Festival Vila Closa i la Fira de Lutiers. El Festival Internacional de Música, que se celebrarà del 21 al 27 de juliol, acollirà una vintena de concerts amb sessions a les 19 i a les 22 hores. El concert del divendres 26 de juliol, fusionarà la cultura tradicional dels elements del bestiari de Cervera i la música clàssica.

La XVI edició de la Fira de Lutiers, la més important del sud d'Europa en el seu àmbit, se celebrarà el dimarts 23 de juliol. Allí, els assistents podran rebre l'assessorament dels lutiers més importants . Enguany, a la fira hi participaran més d'una quinzena de mestres lutiers i estarà dedicada al contrabaix.

La Passió de Cervera arrenca temporada amb «més dinamisme i agilitat»

La Passió de Cervera va engegar les representacions de la temporada 2019 la setmana passada amb un inici renovat. Segons ha explicat un dels directors de l'espectacle, David Mora, s'han canviat els primers vint minuts de funció i ara l'escena inicial és el baptisme de Jesús. L'objectiu, diu Mora, és «donar agilitat i dinamisme» a la representació.

Segons ha afegit, el canvi també suposa un «risc» tenint en compte que l'escena dels fanalets, una de les més valorades pel públic, també és diferent enguany. Més de 350 persones col·laboren i pugen a l'escenari per interpretar els diferents papers. El paper principal, el de Jesús, el fan dos homes que s'han repartit les sis funcions totals que s'allarguen fins al 27 d'abril. Entre les novetats també hi ha la direcció triple de l'espectacle amb Mariona Dalmases, David Mora i Gemma Palà, que hi han col·laborat a la Passió des de ben petits.


Comentaris

envia el comentari