Catalunya Diari

Obren la passarel·la de Mont-rebei després de 4 mesos de reparacions

Els treballs han consistit a augmentar la verticalitat i la flexibilitat del pont per evitar que es desgasti més l'estructura metàl·lica

Imatge de la passarel·la precintada | Agents Rurals

Després de quatre mesos, aquest divendres s'ha tornat a reobrir la passarel·la del Congost de Mont-rebei en haver-se acabat les seves tasques de reparació. Els treballs han consistit a augmentar la verticalitat i la flexibilitat del pont per evitar que es desgasti més l'estructura metàl·lica. El passat mes de febrer, la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, explicava que la Noguera i de la Ribagorça aragonesa treballaven per reobrir la passarel·la en els pròxims mesos.

La voluntat era poder-ho fer abans de Setmana Santa però primer s'havien d'enllestir diversos tràmits legals i administratius per al finançament i execució dels treballs de millora de la infraestructura que havien de permetre garantir la seguretat dels usuaris. Finalment, el temps previst s'ha assolit amb èxit i setmanes abans de les festes de Pasqua, els visitants al congost ja poden tornar a passar per la infraestructura que havia estat danyada, principalment, per actes vandàlics.

Després d'aconseguir reunir els recursos necessaris de diferents administracions catalanes i aragoneses, les dues comarques han finançat l'actuació a parts iguals amb un cost pròxim als 60.000 euros. La passarel·la, que connecta banda i banda del congost, entre Àger i Viacamp, es trobava tancada al públic des del novembre passat per motius de seguretat.

Problemes amb els turistes

Els Agents Rurals van haver de precintar el passat mes de desembre la passarel·la del Congost del Seguer, que uneix la part catalana i aragonesa del Congost De Mont-rebei, que continua tancada per risc estructural, després que els turistes segueixin passant malgrat l'advertència. 

Segons van informar els Agents Rurals en el seu moment a través de les xarxes socials, la petició la van fer les autoritats locals i, per evitar majors, Protecció Civil i els agents van precintar i reforçar la senyalització de prohibició.

Una esllavissada al juliol

Una esllavissada de terra i arbres va tallar el passat mes de juliol el camí d'accés al Congost de Mont-rebei per Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Els serveis d'emergència van rebre l'alerta pels volts de les cinc de la tarda i si ve no hi ha constància de danys personals l'accés es va haver de tancar al pas de vianants a l'espera que els geòlegs facin una valoració de la situació.

L'allau va tenir lloc a pocs metres d'una de les passarel·les en direcció al congost i van ser treballadors de la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestionen el pàrquing de Sant Esteve, els qui van alertar del despreniment. El Congost de Mont-rebei és un dels espais naturals que rep més visitants del Pirineu pel seu elevat valor paisatgístic i natural.


Comentaris

envia el comentari