Catalunya Diari

Obren els primers refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Amitges, el Josep Maria Blanc i el Ventosa i Calvell ja han rebut els primers excursionistes aquesta setmana

Panoràmica del refugi d'Amitges, al Parc Nacional d'Aigüestortes, el 9 de juny del 2020
Obren els primers refugis de muntanya del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici | LleidaDiari.cat

Els primers refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici han obert aquesta setmana coincidint amb la fase 3 de desescalada a l'Alt Pirineu i Aran.

Es tracta del refugi d'Amitges, el Josep Maria Blanc i el Ventosa i Calvell, tots tres propietat del Centre Excursionista de Catalunya. Els excursionistes es trobaran amb alguns canvis importants com que s'hauran de portar sac de dormir a l'haver eliminat de les habitacions els coixins, mantes i edredons. Les habitacions, que són comunitàries, s'han separat els espais amb mampares i les places s'han reduït considerablement, fins a la meitat de la capacitat total. La resta de refugis del Parc Nacional aniran obrint de manera progressiva.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'estat dels aparcaments i dels punts d'informació

Els aparcaments d'Aigüestortes es van reobrir el dia 29 de maig. El de la Farga, la Palanca de la Molina i Cavallers a l'Alta Ribagorça i el de Prat de Pierró i Clot Gran (Vall de Gerber) al Pallars Sobirà. Pel que fa als punts d'informació d'Aigüestortes (Boí), Sant Maurici (Espot), Senet, Llessui, Sallente i Tredòs ja estan operatius a porta tancada des del dia 1 de juny. El servei de taxis de Val d'Aran, Boí i Espot segueixen sense operar. Els tres controls d'accés del Parc Nacional; de Prat de Pierró (Espot), els de Cavallers i la Palanca de la Molina, segueixen tancats.


Comentaris

envia el comentari