Catalunya Diari

Les obres del centre de Mollerussa estaran acabades parcialment aquesta setmana

L'Ajuntament dona 15 dies més a les constructores per finalitzar alguns trams que estan en procés i també la plaça Major

Pla obert on es pot veure la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa
Pla obert on es pot veure la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa | LleidaDiari.cat

Les obres de les places Pla d'Urgell, Ajuntament i Manuel Bertrand de Mollerussa estaran acabades de forma parcial aquesta setmana de manera que quedaran oberts pràcticament tots els accessos al pas de vianants. Així ho ha explicat l'alcalde Marc Solsona que ha afegit que les constructores Serboniu i Calaf han de fer aquesta «recepció parcial» abans d'acabar el mes, tal com s'havia acordat a l'hora d'adjudicar els projectes. L'Ajuntament però, ha allargat quinze dies el termini per finalitzar alguns trams que encara estan en procés, com són la baixada del costat de la plaça de l'Ajuntament i la plaça Major, on els treballs s'han alentit per les dificultats que s'han trobat els operaris en el clavegueram o el sistema elèctric. Els treballs van començar a finals de maig i han comptat amb un pressupost de 2,2 milions d'euros.

Pla mitjà on es pot veure la baixada de la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa
Pla mitjà on es pot veure la baixada de la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Mollerussa té previst celebrar el pròxim 8 de novembre un Ple extraordinari per tal d'abordar qüestions relacionades amb la finalització de les obres com poden ser la modificació o adequació dels projectes al que al final ha acabat sent la realitat de l'obra. Segons Marc Solsona, «lògicament, qualsevol projecte d'aquesta magnitud pot tenir una desviació pressupostària». En qualsevol cas, l'alcalde ha assegurat que cap modificació suposarà mai que hi hagi canvis amb el que es va acordar en les contribucions dels veïns per dur a terme les obres.

Les obres de les places de Mollerussa són a part més important

Les obres de les places del centre de Mollerussa són la part més important de la intervenció que està duent a terme l'Ajuntament en el marc del Pla de barris. Destaca el fet en aquesta zona deixarà de circular-hi el trànsit rodat i per tant passarà a ser d'ús exclusiu per a vianants a excepció dels serveis i càrrega i descàrrega. Un dels condicionants per rebre la subvenció era que els treballs estiguessin finalitzats abans d'acabar l'any. Altres carrers intervinguts són l'Onze de Setembre, Santa Cristina, Ciutat de Lleida, Estrella, Vilaclosa, Jacint Verdaguer, l'avinguda Catalunya i Acadèmia.

Pla obert on es poden veure operaris treballant a la plaça Major de Mollerussa
Pla obert on es poden veure operaris treballant a la plaça Major de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

Paral·lelament ja han començat les obres de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) al mateix edifici consistorial. Els treballs estan concentrats ara a la segona planta i està previst que estiguin enllestits en uns tres o quatre mesos. L'obra implicarà la reforma integral de la primera planta de l'Ajuntament on s'ampliarà l'espai d'atenció al públic i es traslladarà tota l'àrea d'alcaldia de la qual només es mantindrà el despatx de l'alcalde que passarà a tenir només funcions nobles. Així mateix, el personal de l'Ajuntament ja ha rebut la formació necessària per desenvolupar les tasques de l'administració telemàtica amb l'objectiu d'adequar l'Ajuntament al segle XXI.


Comentaris

envia el comentari