Catalunya Diari

Inici de les obres de recuperació i adequació del conjunt del Tossal de les Forques a la Sentiu de Sió

Amb l'objectiu que sigui un espai rellevant dins de l'oferta patrimonial i turística de la Noguera Baixa, i d'aquest municipi en concret

La Diputació de Lleida ha iniciat les obres de recuperació i adequació del conjunt del Tossal de les Forques al municipi de la Sentiu de Sió, amb l'objectiu que sigui un espai rellevant dins de l'oferta patrimonial i turística de la Noguera Baixa, i d'aquest municipi en concret.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una actuació inclosa en el projecte 'Paisatges de Ponent', cofinançada amb fons FEDER, per part de la Diputació de Lleida i per l'Ajuntament de la Sentiu de Sió, amb un import d'adjudicació de 29.676,04 €.

Inici de les obres de recuperació i adequació del conjunt del Tossal de les Forques a la Sentiu de Sió. Imatge de l'11 d'agost.
Inici de les obres de recuperació i adequació del conjunt del Tossal de les Forques a la Sentiu de Sió | LleidaDiari.cat

Es vol posar en valor el patrimoni 

L'objectiu de l'eix 'Paisatges de Ponent' és la posada en valor del seu patrimoni cultural i natural com a destí turístic, a partir d'un model de gestió unificat, que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten.
 

En aquest marc, el  conjunt patrimonial del Tossal de les Forques representa un dels espais més interessants i alhora menys coneguts de la Noguera Baixa. Està format per un jaciment d'època ibèrica, una necròpolis medieval i una important fortificació de la Guerra Civil espanyola, que mostren la importància estratègica de l'indret.
 

Actualment, aquests elements patrimonials es troben abandonats. Tot i que les trinxeres van tenir una petita intervenció per a la seva recuperació, la seva falta de manteniment fan que es trobin en un estat d'abandonament.


Comentaris

envia el comentari