Catalunya Diari

Les obres de la gran remodelació del nucli històric d’Alpicat entren en el tram final

L'actuació inclou la nova seu de l'Ajuntament, i la reforma de dues places i dos carrers, un pàrquing, l'esplanada de la Unió, entre altres

Les grans obres de remodelació del nucli històric d'Alpicat es troben ja en el seu tram final, amb la qual cosa la població ben aviat podrà gaudir d'un espai completament renovat i que inclourà, entre altres millores, la nova seu de l'Ajuntament d'Alpicat, ubicada a l'edifici de Cal Negre, i millores en dues places, dos carrers i altres espais, a més de serveis de renovació d'aigua, clavegueram, llum i pavimentació. La previsió que és la remodelació finalitzi a finals del mes d'agost o durant el mes de setembre d'enguany.

L'alcalde Joan Gilart i el tinent d'alcalde Antonio Tornos han efectuat una nova visita d'obres en què han estat acompanyats pels arquitectes, tècnics i responsables dels diferents àmbits de l'actuació. Durant la visita, han seguit valorant, com cada setmana, l'estat en què es troben les diferents intervencions que s'estan executant, i que van molt més enllà de la recuperació de l'edifici històric de Cal Negre per convertir-lo en la nova seu consistorial.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de les obres d'Alpicat
Les obres de la gran remodelació del nucli històric d’Alpicat entren en el tram final | LleidaDiari.cat

Un dels espais que se sotmetran a rehabilitació i millora

De fet, aquest és només un dels espais que se sotmetran a rehabilitació i millora, ja que també s'estan duent a terme les remodelacions de la plaça 1 d'Octubre, de l'esplanada de l'edifici de La Unió, de la plaça de l'Església, del carrer Major i del carrer del Rabal. De la mateixa manera, s'estan millorant els accessos a la plaça de l'Església i al carrer Lleida.

Les actuacions també afecten la renovació de la xarxa d'aigua i de clavegueram d'aquesta zona, així com del cablejat elèctric en aquests espais i també als carrers Concòrdia i Lleida i als seus accessos. A més, tota la zona serà repavimentada i s'habilitarà un pàrquing al Raval. La remodelació del nucli històric inclou per a la seva execució posterior una segona fase de reurbanització que els carrers Riba i Centre, i també de les vies adjacents.

Recuperació de Cal Negre i 'adéu' a un Ajuntament que ha quedat obsolet

Pel que fa a la remodelació de Cal Negre com a nova seu de l'Ajuntament, cal remarcar que aquest projecte complirà un doble objectiu. D'una banda, permetrà recuperar i rehabilitar un edifici històric que és d'un notable valor cultural i que l'any 2010 va ser declarat Bé d'Interès Local, amb la qual cosa s'atorgarà un nou ús a un espai emblemàtic com és Cal Negre.

De l'altra, es donarà resposta a les necessitats de l'Ajuntament actual. Cal tenir en compte, en aquest sentit, que l'actual edifici es va posar en servei quan Alpicat comptava amb menys de 3.000 habitants, i que ara pràcticament ha triplicat la seva població. Les necessitats, per tant, no són les mateixes, i fa falta un espai més ampli per encabir tot el personal i totes les dependències consistorials per deixar enrere un edifici que s'ha quedat petit i obsolet.

A aquest fet hi cal afegir que presenta mancances greus en temes com ventilació, il·luminació, accessibilitat i barreres arquitectòniques de costosa i difícil eliminació, fins al punt que l'edifici no compleix bona part de la normativa vigent per a les seus d'institucions.


Comentaris

envia el comentari