Catalunya Diari

Les obres per reparar el despreniment de Mont-rebei comencen aquest dilluns

S'han d'estabilitzar les roques i refer el pas que està tancat des del 12 de novembre de l'any passat

Les obres per reparar el despreniment que va patir el congost de Mont-rebei el mes de novembre de l'any passat començaran aquest dilluns 12 de juliol i s'allargaran entre quatre i sis setmanes. Aquestes consistiran en estabilitzar les roques que hi ha inestables a la muntanya i en refer el pas que va quedar malmès per l'esllavissada.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els treballs s'iniciaran més tard del previst ja que han coincidit amb la nidificació d'algunes aus protegides. Segons ha explicat l'alcaldessa d'Àger, de la comarca de la Noguera, Mireia Burgués, s'intentarà que les tasques afectin el mínim possible al turisme que, tot i que en principi no pot accedir a l'espai a peu, sí que pot fer-ho amb caiac i barca pel riu Noguera Ribagorçana. 
 

Aquest dilluns començaran les obres de reparació del congost de Mont-rebei, just vuit mesos després de l'esllavissada del 12 de novembre de 2020 que va obligar a tancar les vies d'accés a aquest espai natural. Les obres havien d'haver començat a finals de maig quan l'Ajuntament d'Àger va aprovar una tramitació d'emergència per iniciar els treballs. 
 

Els treballs verticals consistiran en estabilitzar les roques inestables a la muntanya i, un cop fet això, també es refarà el pas que va quedar afectat per l'esllavissada. L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha indicat que els treballs s'allargaran de 4 a 6 setmanes i estaran finançats en la seva totalitat per la Diputació de Lleida a través d'un fons de 85.000 euros.
 

Les obres per reparar el despreniment de Mont-rebei comencen dilluns i s'allargaran entre quatre i sis setmanes. Imatge del 11 de juliol.
Les obres per reparar el despreniment de Mont-rebei comencen dilluns i s'allargaran entre quatre i sis setmanes | LleidaDiair.cat

Treballs en plena temporada turística

Burgués ha celebrat que aquest dilluns comencin les obres tot i que hauria desitjat que aquestes haguessin començat «abans de l'estiu i, a poder ser, abans de la campanya de Setmana Santa» ja que el congost és un dels principals atractius turístics del municipi i de la comarca. Tot i que no dona la campanya per perduda, admet que tenir els accessos del congost tancats «sí que ha afectat» pel que fa el nombre de persones que visiten la zona.
 

Tot i que els accessos al congost de Mont-rebei fa vuit mesos que estan tancats, hi ha gent que en aquest temps ha continuat visitant l'espai sense fer cas de la senyalització que s'hi ha col·locat. De fet, aquest és un dels motius que van portar a l'Ajuntament a aprovar la

.


Comentaris

envia el comentari