Catalunya Diari

Els establiments d'oci nocturn podran tornar a demanar llicència temporal com a bars i disposar de terrassa

No es perllongaran els talls de carrers, atenent a una petició de la FAVLL, per a facilitar el descans veïnal

El Procicat ha decidit tancar a partir d'aquest divendres els establiments d'oci nocturn, a excepció dels que funcionen totalment a l'aire lliure, com a mesura per combatre l'expansió de l'epidèmia de la Covid-19. Davant d'aquesta nova restricció i tancament, l'Ajuntament de Lleida ha pres mesures per tal d'ajudar al sector.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Paeria vol donar facilitats a aquest sector perquè puguin mantenir un mínim d'activitat als locals d'un sector econòmic que s'ha vist molt perjudicar per les mesures sanitàries, ha explicat el regidor Joan Ramon Castro.

Detall de la neteja d'una copa en un bar musical de Sitges
Els establiments d'oci nocturn podran tornar a obrir | ACN

Llicència i horari de bar

La regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Serveis Urbans facilitarà, com ja es va fer a finals de l'any passat, que els establiments d'oci nocturn que es veuen obligats a tancar les seves portes amb la seva llicència habitual de bars musicals, sales de festa o discoteques puguin obrir temporalment amb llicència de bar, en l'horari i les condicions fixades per aquests establiments.
 

Per tant, els establiments d'oci nocturn que demanin la doble llicència podran posar terrassa en els llocs en els quals estigui permès per les ordenances municipals. Els establiments d'oci nocturn que tinguin la possibilitat de posar terrassa davant del seu establiment hauran de seguir les mateixes normes que qualsevol altre bar i hauran de ser retirades quan les mesures siguin modificades per les autoritats sanitàries. Castro ha traslladat la proposta a la Federació d'Hostaleria de Lleida, que la difondrà entre els seus afiliats.

D'altra banda, per tal de compatibilitzar l'activitat dels locals amb el descans veïnal i atenent a una petició de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) no es faran més talls de carrers per a facilitar la instal·lació de terrasses durant els caps de setmana.  

Mesures que entren en vigor 

La nova resolució inclou el tancament de l'oci nocturn en espais interiors, així i tot, les discoteques amb terrassa podran obrir fins a les 03.00 hores. S'exigirà PCR, TA o pauta completa de vacunació només en esdeveniments musicals amb més de 500 persones.

D'altra banda els teatres, cinemes i concerts en espais tancats podran mantenir la seva activitat i pel que fa a les festes majors, les diferents activitats s'han d'adequar a la normativa segona les seves característiques.


Comentaris

envia el comentari