Catalunya Diari

Oliana i Ponts: separats per menys de 25 quilòmetres i en dues fases diferents

Les terrasses de bar, muntades a la localitat del sud de l'Alt Urgell i recollides al poble del nord-est de la Noguera

Pla general de la terrassa d'un bar muntada a Oliana (Alt Urgell)
Les terrasses de bar, muntades a la localitat del sud de l'Alt Urgell i recollides al poble del nord-est de la Noguera | LleidaDiari.cat

La desescalada a dues velocitats que es viu des d'aquest dilluns a la demarcació de Lleida s'ha fet palesa amb l'inici de la represa de l'activitat presencial als bars i restaurants i l'obertura sense cita prèvia de comerços considerats no essencials a l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran.

Els municipis d'Oliana (Alt Urgell) i Ponts (Noguera), amb un nombre d'habitants relativament similar i vinculats socioeconòmicament malgrat pertànyer a dues comarques diferents i estar separats per una distància de gairebé 25 quilòmetres, viuen ara de forma diferent el procés de desconfinament. Així, el primer, situat a la banda sud-est de la regió sanitària pirinenca ha avançat a la fase 1, mentre que el segon, al nord-est de la de Lleida, continua en fase 0.

Continuen prohibits els desplaçaments cap a municipis veïns de les comarques de la Noguera

Oliana, amb uns 1.800 habitants, és a partir d'aquest dilluns accessible des de qualsevol punt de l'àmbit territorial de l'Alt Pirineu i Aran, ja que el fet que aquesta regió sanitària hagi passat a la fase 1 implica que la mobilitat dins d'aquesta àrea torna a estar permesa. Mentrestant, continuen prohibits els desplaçaments cap a municipis veïns de les comarques de la Noguera i el Solsonès -amb els quals hi ha una certa relació- que no tinguin a veure amb finalitats laborals, sanitàries o de força major.

Així, no es pot anar ni venir des de Ponts, localitat on hi viuen unes 2.600 persones i on hi ha un vincle socioeconòmic important, tenint en compte, a més, que les capitals de comarca d'aquestes poblacions queden a uns 40 quilòmetres de distància. Ara, però, cadascuna d'elles ha de seguir ritmes diferents i en el cas de la situada dins l'àmbit de Ponent encara no és possible sortir del municipi o, com a molt el seu adjacent, mentre continuï vigent la fase 0 del procés de desescalada.


Comentaris

envia el comentari