Catalunya Diari

Organitzen caminades culturals a Tàrrega en el marc del projecte Salut en Xarxa

Dijous comença la primera activitat sota el lema 'Caminant fem salut i coneixem Tàrrega'

Cartell de la caminada cultural de Tàrrega
Cartell de la caminada cultural de Tàrrega | LleidaDiari.cat

Tàrrega estrenarà el dijous 11 d'abril la primera activitat del projecte Salut en Xarxa. Es tracta de dotze caminades urbanes per la ciutat, de curta i mitja distància, on s'inclou una explicació dels edificis i monuments més emblemàtics del recorregut (les rutes han estat organitzades per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament). Les caminades es faran cada dijous, fins a finals de juny. El lloc de sortida serà el pavelló municipal de Tàrrega i l'horari habitual serà de 9.00 a 11.00 hores.

És una activitat gratuïta adreçada a la població en general. Els/les infermeres del CAP prescriuran aquesta activitat amb l'objectiu d'introduir l'hàbit de fer exercici físic diàriament i millorar la qualitat de vida dels participants. Els participants seran acompanyats per dues infermeres de l'EAP de Tàrrega, la tècnica d'esport i salut de l'Ajuntament i en algunes es disposarà d'un guia de l'Àrea de Cultura.

El projecte Salut en Xarxa es va crear per prioritzar oportunitats de millora relacionades amb la salut, fomentar la participació i apoderar la comunitat, donar impuls a la realització del programa de prescripció social i la recollida de mesures terapèutiques no farmacològiques. Aquest projecte està impulsat per l'Equip d'Atenció Primària, l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell, l'Agència de Salut Pública i la Creu Roja, amb el suport de la Diputació de Lleida.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El CAP de Torres de Segre converteix la sala d’espera en un espai saludable

Els professionals de l'atenció primària de Torres de Segre, en col·laboració amb l'ajuntament de la localitat, han convertit la sala d'espera del consultori mèdic en un espai cardiosaludable, amb la instal·lació de dues màquines de pedals transportables i una cinta de caminar a baixa velocitat. Així mateix, també s'ha instal·lat una màquina d'aigua i pròximament se n'instal·larà una altra de fruita de temporada.

L'objectiu és oferir als pacients alternatives saludables mentre esperen per ser visitats. Sovint, aquest temps d'espera s'utilitza per dur a terme activitats sedentàries, especialment relacionades amb la utilització de dispositius mòbils. Per invertir aquesta tendència, els professionals de l'atenció primària han liderat aquesta iniciativa que pretén promoure els hàbits saludables i oferir la possibilitat als pacients de fer una activitat física adaptada a les seves característiques i possibilitats durant l'estona que esperen.

El dijous 11 d'abril s'inaugurarà aquest espai cardiosaludable a les 11.30 hores, en un acte que s'emmarca en la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física. Professionals de la salut del CAP d'Alcarràs oferiran una activitat física dirigida per a persones grans.


Comentaris

envia el comentari