Catalunya Diari

Organitzen la primera subhasta online de sementals del Pirineu

Després de gairebé mig any al centre i després d’haver superat les proves de selecció de la raça

Imatge d'una vaca bruna dels Pirineus
La Februpi organitza la 1era subhasta Online de sementals | LleidaDiari.cat

La Federació Catalana de la raça Bruna dels Pirineus (FEBRUPI) realitza aquest dimarts a les 20.00 hores del vespre la 1a subhasta Online de mascles procedents del centre de testatge de Bellestar (Alt Urgell).

Després de gairebé mig any al centre i després d'haver superat les proves de selecció de la raça, els animals qualificats sortiran a subhasta pública aquest dimarts a les 8 del vespre. Les subhastes de mascles s'anaven realitzant de manera habitual al mateix centre, on acudien els ramaders interessats en la compra d'algun animal.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Federació ha buscat la manera més enginyosa i fàcil per tots els ramaders

Aquesta vegada i per les circumstàncies per tots conegudes això no ha estat possible i la Federació ha buscat la manera més enginyosa i fàcil per tots els ramaders per poder adquirir els animals.

  

 grup de Whatsapp

El funcionament de la subhasta serà: en primer lloc es presentaran els vedells, tota la seva informació genealògica, els resultats obtinguts al centre i el preu de sortida. Tot seguit els ramaders disposaran de 2 minuts de temps per animal per fer les puges i es tancarà la subhasta de l'animal adjudicant-ho a la puja més alta. Fins avui s'han inscrit 43 ramaders per poder participar en la subhasta.

El Pirineu compta amb un miler de trencalossos

Els Pirineus d'Espanya, Andorra i França acullen un miler de trencalossos (Gypaetus barbatus), un dels ocells més amenaçats d'Europa. Així ho ha establert el primer model poblacional integrat (IPM) que s'ha realitzat d'aquesta espècie a la zona pirinenca, recentment publicat a la revista Ecological Monographs.

En aquest estudi, liderat per l'Institut de Recerca en Recursos Cinegètics (IREC) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha participat una investigadora de la Universitat de Lleida (UdL). La professora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL M. Àngels Colomer ha col·laborat amb l'equip encapçalat per Antoni Margalida, exprofessor de l'ETSEA i actual investigador del CSIC. L'IPM determina per primera vegada la població del trencalòs per franges d'edat, estimant els principals paràmetres que influeixen en la seva dinàmica poblacional.


Comentaris

envia el comentari