Catalunya Diari

Una ossa i tres cadells sorprenen quatre excursionistes a la Val d'Aran

L'incident ha tingut lloc a Montgarri

Imatge de l'ossa que podrien haver-se trobat els excursionistes a Montgarri.
Imatge de l'ossa que podrien haver-se trobat els excursionistes a Montgarri. | LleidaDiari.cat

Quatre excursionistes de nacionalitat francesa han topat aquest dimarts al matí amb una ossa amb tres cadella a Montgarri, a la comarca de la Val d'Aran. Els fets han tingut lloc prop del Tuc de Barlonguera, al voltant de les 11.00 hores, segons ha informat el Conselh Generau d'Aran. El grup ha alertat sobre aquesta hora la desaparició d'un d'ells, de 22 anys, en aquesta zona, a causa de la topada del noi amb l'ossa i els tres cadells. El jove ha estat uns minuts a menys de 10 metres de l'animal, moments en els quals l'ossa ha mantingut una actitud defensiva, fins que les cries han estat prou lluny. Seguidament, ella les ha seguit. Segons ha explicat el jove implicat en l'incident, l'animal no ha mostrat agressivitat en cap moment, ni ha atacat el jove, tot i que s'ha mantingut ferma davant els gestos i els crits del noi fins que les cries s'han allunyat.

Després d'aquesta situació, el jove ha començat a córrer muntanya amunt. És aquest el motiu pel qual s'ha allunyat del grup, en el qual es trobava el pare i el germà del jove, i no l'han pogut localitzar i han trucat al 112 d'Emergències. El jove ha pogut enviar la seva ubicació quan ha trobat un punt amb cobertura telefònica, i ha pogut ser rescatat.

Els Pompièrs d'Aran, els Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran, la Unitat Aèria dels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra han participat en el dispositiu.

En busca de l'ossa

El Conselh Generau d'Aran han rastrejat la zona amb gossos ensinistrats per localitzar alguna pista de l'ossa. Després de la cerca, han trobat pèls de l'animal, que serviran per la seva identificació genètica. També miraran de recuperar alguna foto de les càmeres de fototrampeig que hi ha per la zona. En les gravacions s'observa una ossa adulta acompanyada per tres cadells, que probablement és la mateixa que s'ha topat amb els quatre excursionistes francesos.

Actitud davant d'un ós

El Conselh Generau d'Aran ha recordat que si alguna persona es troba un ós és important fer-se sentir de lluny. Si ens el trobem a curta distància i l'ós ens ha detectat, cal allunar-se lentament, però en veu alta, que l'os vegi clarament que no hi ha cap amenaça cap a ell. En cap moment es recomana cridar ni fer gestos agressius, ja que es podria interpretar com un perill.


Comentaris

envia el comentari