La Paeria de Cervera ha estat víctima d’una estafa pel mètode ‘phising’

La Paeria de Cervera ha estat víctima d'una estafa coneguda per emprar el mètode 'phising'. Segons ha avançat 'La Mañana', els suposats estafadors es van posar en contacte amb consistori fent-se passar per uns proveïdors.

 

Valent-se d'aquesta confiança comercial, van arribar a aconseguir que l'Ajuntament els hi pagués fins a 134.427,06 euros en tres transferències diferents, tot creient que aquesta transacció formava part d'una relació comercial legal. La sorpresa va arribar quan membres de la Policia Nacional van alertar de la possible estafa a la Policia Local de Cervera que, immediatament, va informar del succeït al consistori.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La denúncia davant els Mossos d'Esquadra

En aquest sentit, els serveis de comptabilitat municipal van comprovar que alguna cosa no anava bé i que, efectivament, havien estat víctimes d'una estafa. Davant aquesta situació, i tal com ha informat l'alcalde de Cervera, Ramon Augé, a 'La Mañana', es va procedir a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. Així doncs, la Paeria espera ara poder recuperar els diners, tot i que són conscient que poden trigar diversos mesos per aconseguir-ho.

 

Una pràctica molt emprada pels ciberdelinqüents

«Sabem que som víctimes d'un cas molt greu i que pot passar molt temps, però estem esperançats en poder recuperar els 134.427,06 euros», comentava l'alcalde. Cal recordar que el 'phising' és un mètode d'estafa molt emprat per ciberdelinqüents que es fan passar per una altra persona o empresa per tal de cometre la seva estafa.

 

Apareix una nova estafa coneguda com la de la 'trucada perduda'

Per sort per la ciutadania, la Guàrdia Civil està sempre alerta per informar de qualsevol estafa que ens pugui suposar un disgust. Normalment, aquest tipus d'activitat il·lícita arriba a través de Whatsapp o e-mail, però encara hi ha estafes que es duen a terme pels mitjans convencionals. Ara, el cos policial ens posa en coneixement de l'estafa de 'la trucada perduda' i ens diu com podem estalviar-nos el mal tràngol.

 

«L'estafa consisteix en trucades perdudes d'un sol to. El receptor troba una trucada perduda i, si torna la trucada, li cobren una tarifa especial, de la qual l'estafador en rep una part», adverteix la publicació. Però, com aconsegueix l'estafador que el client acabi pagant? Establint la trucada des de diferents països amb el següent prefix:

355: Albània

225: Costa de Marfil

233: Ghana

234: Nigèria

Per tant, la Guàrdia Civil recomana no tornar mai les trucades de números amb aquest prefixe «a menys que sigui algú que coneguis, és clar».

 

També et poden interessar…