Catalunya Diari

Un pagès de Talarn: «He tancat tota la maquinària fins a nova ordre pel bé del país»

Els Agents Rurals intensifiquen els controls per informar de les noves restriccions

Josep Miró és un dels molts pagesos catalans que aquest matí ha tancat tota la maquinària agrícola al magatzem per complir amb la nova normativa que prohibeix fer tasques al camp per tal de minimitzar el risc d'incendis. Aquest pagès de Talarn, municipi dels Pallars Jussà, conscient del perill, ha dit que mantindrà tancats tractors, desbrossadores i altres «fins a nova ordre, pel bé del país».
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons ha explicat, el mínim frec de la maquinària amb una pedra ja fa saltar una espurna que es pot convertir ràpidament en un incendi. Mentrestant, els Agents Rurals han intensificat els controls i han recorregut els municipis afectats per les restriccions informant pagesos i operaris de la construcció de les restriccions. Només al Pallars Jussà ja han precintat 15 barbacoes

tractor
Pocs pagesos treballant pel risc d'incendi | unsplash

Pocs pagesos treballant

Els pocs pagesos que s'han trobat els Agents Rurals treballant al Pallars Jussà estaven acabant de llaurar els marges dels camps a tocar d'algunes poblacions com ara Suterranya. Els Agents Rurals els han deixat acabar la feina i els han comunicat que després havien de parar les tasques agrícoles amb maquinària.

Molts pagesos són conscients de com de sec està el terreny i, per aquest motiu, ja van llaurar els marges dels camps propers a les poblacions un cop finalitzada la collita.

Els Agents Rurals han intensificat les tasques de control i comunicació. Als operaris que han trobat treballant aquest dijous en municipis com ara Guàrdia de Noguera (Pallars Jussà), a la vora la carretera C-13, els han obligat a aturar les obres fins a nova ordre. També a tocar d'aquesta carretera, a Palau de Noguera (Pallars Jussà), han notificat de les mesures vigents a uns operaris de la via del tren Lleida-la Pobla de Segur. 

Paral·lelament, els Agents Rurals també han tancat tots els accessos al medi natural de la zona sud del Pallars Jussà, aquells camins que donen a la comarca de la Noguera. Tot i que algunes de les quinze zones de barbacoes de la comarca ja estaven tancades, s'han assegurat que estiguessin totes tancades per evitar focs.


Comentaris

envia el comentari