Catalunya Diari

Pagesos afectats per l'incendi del juny obligats a tornar els diners de les ajudes

Són una vuitantena de la zona de Bovera i la Ribera d'Ebre
Pla aeri captat amb dron de la zona cremada per l'incendi de Ribera d'Ebre
Són una vuitantena de la zona de Bovera i la Ribera d'Ebre | LleidaDiari.cat

Uns 80 pagesos afectats per l'incendi que de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià del juny de l'any passat han rebut una notificació de l'Administració on se'ls obliga a retornar els ajuts que han cobrat perquè no han contractat l'assegurança de l'olivera.

 

El president del sindicat Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha explicat que hi ha pagesos que ja han ingressat les ajudes i ara les hauran de tornar si no fan l'assegurança. En aquest sentit, considera que s'ha produït un «despropòsit» perquè alguns van al·legar que no volien cobrar la indemnització i l'han cobrat igualment, per la qual cosa «algú no ha mirat bé els papers».

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Han plantejat mobilitzacions si Agricultura no es reuneix amb ells

En una reunió aquest dimarts a Bovera han plantejat mobilitzacions si Agricultura no es reuneix amb ells. Els afectats volen reunir-se de manera urgent amb la consellera Teresa Jordà o el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, per exposar-los la situació. A les al·legacions, els pagesos demanaven a la Generalitat que es retirés la clàusula de l'assegurança i per això es renunciava a les subvencions. Així i tot, les han cobrat igualment. La Generalitat posava com a condició a cobrar les indemnitzacions la contractació de l'assegurança per cinc anys.

 

Prop de 500 tractors col·lapsen el centre de Lleida en una manifestació «històrica»

Més de 450 tractors i unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, van col·lapsar el passat divendres el centre de Lleida en la manifestació unitària del sector agrícola més multitudinària que es recorda a la ciutat. Els convocants van posar de manifest el «crit d'emergència» del món rural cap a les administracions per tal que passin de les paraules als fets. Demanen revertir la greu crisi de preus que fa més de 5 anys que s'arrossega i que es puguin salvar les explotacions.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari