Catalunya Diari

Pagesos lleidatans concentren la feina al matí al camp per evitar les hores fortes de calor

Hidratar-se sovint i cobrir-se el cap, són altres solucions per protegir-se de les altes temperatures

Alguns pagesos lleidatans opten per compactar les jornades laborals i concentrar-les al matí per protegir els treballadors del camp de les hores fortes del sol, coincidint amb l'onada de calor d'aquests dies. Beure aigua sovint i cobrir-se el cap amb barrets o gorres, són altres de les solucions que prenen les persones que treballen en la recollida de la fruita.
 

El president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, ressalta que la calor d'aquest dimecres a Lleida«és habitual» i que ja «estan acostumats a treballar-hi». Segons Protecció Civil, entre dimecres i diumenge es poden assolir temperatures extremes que poden superar els 40ºC a Ponent. Si s'acompleixen aquestes previsions, Roqué no descarta adoptar altres mesures per protegir-se de la calor. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Algunes de les mesures que ja segueixen els treballadors del camp és hidratar-se sovint i cobrir-se el cap per protegir-se de la calor però ara encara prenen més importància coincidint amb les elevades temperatures que s'esperen pels pròxims dies. Així mateix, alguns pagesos han reestructurat les hores de feina al camp aquests dies i les han concertat durant el matí per tal d'evitar així les hores fortes de calor de la tarda, explica Roqué.

Pla obert de tres pagesos collint calçots de la IGP Calçot de Valls a una finca del terme municipal de Valls
Pagesos lleidatans concentren la feina al matí al camp per evitar les hores fortes de calor | ACN

Contribució de pagesos i ramaders 

D'altra banda, Asaja Lleida comparteix la petició de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, on s'ha demanat als pagesos que llauressin els camps davant l'arribada de l'onada de calor per evitar el risc dels incendis. Tot i això, Roqué remarca que és una mesura que ja fan habitualment. A la vegada, dona un toc d'atenció a l'Administració i adverteix que hi ha pagesos que han acabat abandonant l'activitat agrària amb la qual cosa, cada vegada hi ha més explotacions ermes.  

En el mateix sentit, adverteix que els danys que provoca la presència de fauna salvatge està comportant que siguin cada cop menys els ramaders en zones de muntanya que es dediquen a la ramaderia extensiva. «És la que realment està evitant molts incendis a les comarques de muntanya amb la neteja del sotabosc que fan», assenyala.

 


Comentaris

envia el comentari