Catalunya Diari

El Palau d’Anglesola millora la senyalització viària

El consistori repintarà les senyals d’Stop i els passos de vianants i crearà quatre places d’aparcament per a discapacitats

Palau d'Anglesola
Palau d'Anglesola | LleidaDiari.cat

El Palau d'Anglesola millorarà la senyalització viària del municipi, ja que en alguns indrets es troba gastada i poc visible degut al pas del trànsit i les condicions meteorològiques. Concretament es repintaran les senyals d'Stop i els passos de vianants del terra, també es crearan quatre places d'aparcament per a minusvàlids, dues davant del poliesportiu i dues més al consultori mèdic.

L'empresa que durà a terme aquesta millora és Fundació Ilersis (antic Shalom Taller), entitat sense afany de lucre i declarada d'utilitat pública de Lleida, la qual treballa per la integració social i educativa de persones amb discapacitats psíquiques o de col·lectius amb risc d'exclusió social. El pressupost de la millora és de 8.000 euros més IVA.

Ramon Farnell, regidor d'urbanisme, afirma que era necessari aquest manteniment viari, «Especialment la creació d'aquestes quatre places d'aparcament per a minusvàlids, ja que ni el poliesportiu ni el consultori mèdic disposaven de places d'aparcament per a persones amb discapacitat i en un municipi com el Palau era imprescindible atendre aquesta necessitat». L'adjudicació s'ha dut a terme mitjançant un contracte menor de serveis, el consistori preveu iniciar les obres de manteniment en els dies vinents.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Polèmica pels llaços grocs al Palau

L'ajuntament del Palau d'Anglesola ha denunciat l'acte vandàlic que va patir el municipi la matinada del passat dijous 31 de gener a divendres 1 de febrer, en què un grup d'encaputxats es va dedicar a arrencar llaços grocs, pancartes a favor dels presos independentistes i estelades arreu del municipi. Els mateixos autors van enregistrar els fets en un vídeo que posteriorment van penjar a Youtube.

Els encaputxats també van pintar damunt els murals sobiranistes que hi ha al municipi amb frases com «indepes teníeu el poble fet una merda» o «visca tabarnia». El consistori anima a tothom que hagi sofert danys a les façanes i balcons de casa seva que denunciïn els fets davant els Mossos d'Esquadra.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, lamenta els fets i acusa els encaputxats d'haver causat destrosses vàries arreu del municipi. «Arrencant llaços grocs van despenjar cables de la llum deixant-los a peu de carrer, amb el perill que això suposa pels transeünts i vehicles que circulen pel carrer. El mateix autobús escolar va haver de canviar de ruta per no passar per damunt d'aquests cables i no posar en perill els estudiants que anaven cap a l'institut», lamenta Meseguer.


Comentaris

envia el comentari