Catalunya Diari

El Palau d’Anglesola prepara un Correllengua reivindicatiu

El cantant Lluís Llach serà l’encarregat d’inaugurar la plaça 1 d’Octubre de 2017, anteriorment anomenada plaça Espanya
Cartell del correllengua
Cartell del correllengua | Ll

El Palau d'Anglesola celebrarà enguany el 10è aniversari del Correllengua, que tindrà lloc el dissabte 6 d'octubre. Aprofitant que farà un any i poc del referèndum de l'1 d'octubre, el consistori i l'entitat organitzadora del Correllengua (CAL) han preparat un seguit d'actes reivindicatius per homenatjar els esdeveniments viscuts ara fa un any i recaptar fons per les famílies de les persones preses i exiliades. Fito Marí, membre de la comissió del Correllengua del Palau d'Anglesola, explica que enguany com a novetat, s'ha pintat un mural a la plaça 1 d'Octubre, en record dels fets ocorreguts aquell dia. «Aprofitarem la visita de Lluís Llach perquè sigui ell qui finalitzi el mural i alhora inauguri la nova plaça, mostrant la placa amb el nom d'1 d'octubre de 2017», diu Marí.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

 

Durant tota la tarda i haurà activitats reivindicatives com una trencada d'olles, homenatge a la nova cançó, un sopar groc i concerts a la nit. «El Sr. Postú serà l'encarregat d'acompanyar als més joves a trencar les olles. Les olles que es trencaran són l'olla de l'odi, de la violència, del 155... escenificant que hem pogut superar tots aquests entrebancs en un any. Lluís Llach serà l'encarregat d'acompanyar als alumnes de l'escola Arnau Berenguer en una cantada de cançons, escrites per aquest dia i que seran interpretades per primera vegada», continua Marí.

 

A l'espera de la confirmació de la visita del president de la Generalitat, Quim Torra

Montserrat Meseguer, alcaldessa del Palau, explica que també han convidat al president de la Generalitat Quim Torra. «Estem esperant al fet que ens confirmi la seva visita i al seu defecte, esperem que enviï algun representant en nom seu. Aprofitant que també inaugurem la Plaça 1 d'octubre de 2017, antiga plaça Espanya, també inaugurarem dues places més, aquestes de nova creació, la plaça de la Independència i la plaça de la República», descriu Meseguer. Tots els diners recaptats en el Correllengua d'enguany aniran per les famílies de les persones preses i exiliades polítiques.Comentaris

envia el comentari