Catalunya Diari

Pàmies reitera que no és un «estafador» i es negarà a pagar la multa

El teatre de Balaguer ha acollit l'acte ' com a acció de suport al pagès

Josep Pàmies
Imatge pla mig de Josep Pàmies en l'acte 'Saber populars i llibertat d'expressió' al Teatre de Balaguer | LleidaDiari.cat

Josep Pàmies ha negat que hi hagi cap fonament per acusar-lo «d'estafador» per la defensa de l'MMS per tractar l'autisme. «Nosaltres hem de defensar-nos de les multes i contraataquem amb querelles», ha explicat. Pàmies es reafirma en la intenció de no pagar la multa de 600.000 euros que li ha imposat el Departament de Salut per «fer promoció i publicitat» d'un producte no autoritzat. A més, el pagès ha explicat que han tancat la seva pàgina de Facebook «amb 330.000 seguidors» i «s'han quedat tots els continguts».

El teatre de Balaguer s'ha omplert en l'acte 'Sabers Populars i llibertat d'expressió', el primer dels tres que han impulsat per recaptar diners, en què hi han participat entre d'altres Teresa Forcades i la cantant Lídia Pujol. En aquest sentit també ha afegit que els fons recaptats de l'entrada a actes com el d'aquest diumenge serviran per «eines jurídiques» per «contraatacar» a tota la gent que està fent «molt mal» a la llibertat d'expressió i d'opinió, detalla.

S'ofereix a seure amb la conselleria

Pàmies s'ha reafirmat en no pagar la multa que l'imposa el Departament de Salut i ha explicat que arran de presentar al·legacions «hi hagut problemes a la conselleria» i afegeix que «ens consta que han destituït a la persona que ens va imposar la multa» per no saber com respondre a les seves al·legacions. El pagès s'ofereix a seure perquè «es facin enrere» les multes i afegeix que «d'errors n'hi comet tothom».

A més, Pàmies diu que les querelles que l'imposen d'altra banda, la ministra de Salut, Maria Luisa Carcedo o els Col·legis de Metges d'Astúries o Cadis, són els mateixos jutges, segons Pàmies qui diuen que «no hi ha motiu per querellar-se» en contra seu. Aquest diumenge, el Teatre de Balaguer s'ha omplert en l'acte de suport a Pàmies, un acte en què hi han intervingut la monja Teresa Forcades, que ha explicat al públic assistent alguns dels estudis sobre l'MMS que es fan en universitats americanes. Forcades diu que l'MMS està sent titllat de «verí i lleixiu» quan hi ha estudis «suficients» per contrarestar «l'atac directe» que «deslegitima» la defensa del producte que fan pagesos com Pàmies.

En la taula de debat també hi ha intervingut el doctor en ciències ambientals Martí Boada, i el pagès del Maresme Pep Riera. Un acte en què la música hi ha estat present amb actuacions com la del saxofonista Sisu Coromina i la cantant Lídia Pujol.

Teatre de Balaguer
Imatge general del públic assistent a l'acte de suport a Josep Pàmies al Teatre de Balaguer | LleidaDiari.cat

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari