Catalunya Diari

Torra no retirarà la pancarta en favor dels presos independentistes

El President de la Generalitat ha emès un comunicat on ha denunciat que l'ultimàtum del TSJC és «una vulneració flagrant» del dret a la llibertat d'expressió i opinió

Quim Torra ja sap que no s'ajornarà el seu judici
Torra no retirarà la pancarta en favor dels presos independentistes | Catalunya Diari

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que no té previst retirar la pancarta que hi ha al Palau en favor dels presos independentistes. Així les coses, Torra ha decidit respondre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a través d'un comunicat, on ha fet patent que considera que l'ultimàtum d'aquest matí és «una vulneració fragant del dret a la llibertat d'expressió i opinió».

El president anuncia que «presentarà, a través dels seus representants legals, un recurs contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’insta a retirar la pancarta i els símbols de la façana del Palau de la Generalitat que reclamen la llibertat dels presos polítics i exiliats». D'aquesta manera, Torra planta cara una vegada més a l'ordre de retirada de la pancarta, sota el pretext de defensa d'un clam «molt majoritari de la societat catalana i un compromís democràtic del Govern amb les persones que pateixen repressió per haver defensat la democràcia, els mandats electorals i els drets fonamentals».

Pancarta per la llibertat dels presos i exiliats polítics que la Junta Electoral va ordenar de retirar
Pancarta per la llibertat dels presos i exiliats polítics que la Junta Electoral va ordenar de retirar | ACN

Ordre de retirada en 48 hores

Ha estat aquest matí, que el TSJC, ha anunciat que acceptava la mesura cautelar proposada per l'associació Impulso Ciudadano que demanava la retirada de la pancarta i dels símbols mentre es resolia el judici per desobediència del president Torra. La decisió, que ha hagut de comptar amb un vot particular, exigeix que en 48 hores, no quedi cap element que reclami l'alliberament dels presos polítics al balcó del Palau de la Generalitat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari