Catalunya Diari

El Parc Astronòmic del Montsec celebrarà els seus deu anys en una doble jornada d'activitats

Dijous 28 es faran a la seu del PAM un seguit d’actes, entre els quals destaca la inauguració de la nova exposició d’Astronomia i de la Sala Starlight
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació dels actes de celebració dels deu anys del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), una commemoració que tindrà lloc els dies 28 i 29 d’aquest mes de juny. La presentació ha estat presidida pel president de la Diputació, Joan Reñé, i ha comptat amb la participació de Concepció Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera; Carlos Garcia, conseller de l’àrea; Salvador J. Ribas, director científic del PAM; i Josep Vilajoliu, responsable de gestió del PAM.

 

En la seva intervenció, Reñé ha agraït la tasca dels gestors del PAM pel fet que han aconseguit situar «amb tota rotunditat» el PAM com un referent científic, turístic i econòmic, un projecte «emblemàtic» que, a més, ve calibrat per “un termòmetre” com és la Unesco i que està avalat per diferents certificacions.

 

El president de la Diputació de Lleida ha volgut remarcar que aquesta gestió ha aglutinat una suma d’esforços per part de totes les institucions que ha estat clau a l’hora d’aconseguir una inversió que, des de l’any 2013, quan va assumir la gestió el Consell Comarcal, ha estat d’1,5 milions d’euros que han estat aportats en bona part per la Diputació, i amb unes xifres de visitants que l’any passat es van situar en 33.000 persones, tal com ha precisat Concepció Cañadell. En aquest mateix sentit, Carlos Garcia ha parlat d’un impacte econòmic del PAM que suposa un retorn estimat al territori de 2,5 milions d’euros anuals.

 

Pel que fa a la commemoració dels deu anys d’activitat, els actes –detallats per Salvador Ribas– començaran dijous 28 al matí al PAM amb una reunió de la Taula d’Ecoturisme de Catalunya i una altra trobada dels socis del Projecte Europeu Interreg-Poctefa «Pirineus, La Nuit». Per al vespre, s’han programat la inauguració de la nova exposició d’Astronomia i de la Sala Starlight, així com el lliurament als ajuntaments dels diplomes acreditatius de la renovació de la Certificació Starlight. La vetllada acabarà amb diferents activitats astronòmiques i amb l’acte commemoratiu de la 10a temporada del PAM, en què ja han confirmat la seva assistència la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i dos expresidents de la Generalitat, Artur Mas i José Montilla, que en el seu dia van ser presidents del Consorci del Montsec, entitat promotora i durant la primera etapa gestora del PAM.

 Comentaris

envia el comentari