Catalunya Diari

El parc d'aventures Naturlandia haurà d'indemnitzar una menor que es va accidentar al Tobotronc l'any 2011

El Tribunal Superior de Justícia d'Andorra conclou que l'atracció necessita «un sistema de retenció més eficaç»

Imatge de Naturlandia
Imatge de Naturlandia | Naturlandia

El Tribunal Superior de Justícia d'Andorra ha condemnat a Naturlandia a pagar una indemnització de 14.015,50 euros a una menor que es va accidentar al Tobotronc d'aquest parc d'aventures. D'aquesta manera, ha estimat el recurs presentat per la seva defensa després que la seva demanda quedés desestimada en primera instància i, per tant, considera que cal «un sistema de retenció més eficaç que un simple cinturó de seguretat». Els fets es remunten al 14 d'agost de 2011 quan, en un dels revolts, el peu de la víctima va picar contra una barana protectora o una placa de subjecció de l'atracció i, en la corba següent, part de seu cos va sortir de la vagoneta. El seu acompanyant, que anava al darrere, la va poder subjectar i ajudar-la a seure de nou dins el trineu.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia d'Andorra és la primera que conclou que l'atracció necessita millorar en seguretat i estima que els responsables del parc d'aventures van incórrer en una negligència lleu. A banda de trobar insuficient que l'únic sistema de retenció sigui un cinturó, considera que caldria més protecció per als peus, on precisament va patir la lesió la menor a la qual fa referència, que ara haurà de ser indemnitzada amb 14.015,50 euros.

Des de la seva posada en marxa, el Tobotronc ha registrat diversos accidents, el darrer a finals de gener d'aquest mateix any. En aquest cas, una dona de 54 anys i veïna de Sabadell va resultar ferida greu després de sortir projectada de l'atracció en un dels revolts del trajecte i des d'una alçada de dos metres, des d'on va rodolar entre cinc o sis més fins a topar amb una tanca de seguretat. La víctima va haver de ser ingressada a l'UCI de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra i dies després va ser traslladada al Parc Taulí de Sabadell.


Comentaris

envia el comentari