Catalunya Diari

El Parc Natural de l'Alt Pirineu critica la massificació a la Pica d'Estats

Multitud d'excursionistes a la zona aquest pont de la Diada amb actituds incíviques, sense mascaretes ni distàncies

Aspecte de les torberes de Plans de Sotllo a la Vall Ferrera
El Parc Natural de l'Alt Pirineu critica la massificació a la Pica d'Estats i anuncia que regularà l'accés | LleidaDiari.cat

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha anunciat que regularà l'accés de visitants per evitar la massificació en indrets com la Pica d'Estats, el Pic de Sotllo o Sant Joan de l'Erm. La direcció del parc ha decidit fer un crit d'alerta després de la multitud d'excursionistes que s'han apropat a la zona aprofitant el pont de la Diada, sovint amb actituds incíviques, sense l'ús de mascaretes i obviant les distàncies de seguretat.

En un fil al Twitter, el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha adjuntat instantànies d'una cua de muntanyencs per fer-se la fotografia al cim de la Pica d'Estats (3.143 metres), gent banyant-se en estanys alpins –activitat prohibida- o d'una llarga filera d'autocaravanes a la carretera cap a l'estació de Sant Joan de l'Erm.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La regulació serà com s'acordi amb l'EMD d'Àreu per evitar que es col·lapsin els aparcaments

Una última fotografia mostra una munió de gent a la tartera de port de Sotllo, hàbitat de la sargantana pallaresa, una espècie protegida i en perill d'extinció. «tot això ens porta a establir un sistema de regulació de l'accés a la zona conjuntament amb Àreu, ens local propietari dels terrenys i els accessos en aquesta forest comunal, i l'Ajuntament d'Alins», ha avançat la direcció del Parc Natural de l'Alt Pirineu, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat. L'entitat no ha donat més detalls però ha precisat que la regulació «serà com s'acordi amb l'EMD d'Àreu per evitar que es col·lapsin els aparcaments».


Comentaris

envia el comentari