Catalunya Diari

El Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell acull la primera Copa d'Espanya d'Eslàlom Extreme

En les competicions d'eslàlom extreme hi ha 4 palistes en un plataforma que cauen a l'aigua a la vegada

Arriba la primera prova nacional de la nova disciplina olímpica, l'extreme eslàlom, que serà present als Jocs Olímpics de París 2024. Dissabte i diumenge 9 i 10 d'abril se celebrarà al Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell la primera prova nacional d'eslàlom extreme que organitzarà el Club Cadí Canoë-Kayak. Serà la primera Copa d'Espanya que se centrarà exclusivament en aquesta nova disciplina.

En les competicions d'eslàlom extreme hi ha 4 palistes en una plataforma que cauen a l'aigua a la vegada. Un cop al canal d'aigües braves han de practicar un circuit amb diverses portes verdes, dues de vermelles que han de franquejar a contracorrent i una zona d'esquimotatge. Guanya el palista que primer creua la línia de meta i que ha comès cap o menys faltes. Es tracta d'una competició molt atractiva amb imatges espectaculars per als espectadors.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Parc Olímpic compta amb la plataforma de sortida des del setembre passat quan es va celebrar la prova de la Copa del Món. Aquesta s'ha estat utilitzant per entrenaments al llarg de tota la temporada i te força públic quan està en ús.

Imatge del cartell de la copa eslàlom de la Seu d'Urgell
El Parc Olímpic del Segre acollirà la primera Copa d'Espanya d'Eslàlom Extreme aquest cap de setmana | LleidaDiari.cat

Inicialment es fa una mànega de contrarellotge individual

Inicialment es fa una mànega de contrarellotge individual per classificar els palistes per temps i crear les graelles de sortida. Posteriorment es celebren els quarts de final, les semifinals i les finals, en grups de 4 palistes. Aquesta Copa d'Espanya comptarà amb les categories següents: caiac home juvenil, caiac home sènior, caiac dona juvenil i caiac dona sènior. Alguns dels palistes del Cadí Canoë-Kayak que competiran seran Marc Vicente, Manel Contreras, Miquel Travé, Jana Planes, Anna Simona i Maria Barroso.

L'horari de competició

Dissabte 09/04/22

De 9h00 a 10h30 Contrarellotge

D'11h30 a 12h40 Quarts de final

De 12h50 a 13h48 Semifinal

De 14h00 a 14h15 Finals

Diumenge 10/04/22

De 8h00 a 9h30 Contrarellotge

De 10h30 a 11h40 Quarts de final

De 11h50 a 12h48 Semifinal

De 13h00 a 13h15 Finals

A més a més, aquest mes d'abril el Parc Olímpic del Segre acollirà el dia 15 la Segre Cup (novena edició), competició que continuarà el dia 16 a Ponts. La dotzena edició de la Copa Internacional Pirineus tindrà lloc el cap de setmana del 30 d'abril i de l'1 de maig, que diumenge també comptarà amb una prova d'eslàlom extreme. Aquesta prova decidirà el resultat final els dies 7 i 8 de maig a Pau (França). Finalment, del 2 al 4 de setembre se disputarà la final de la Copa del Món d'Eslàlom i Eslàlom Extreme.


Comentaris

envia el comentari