Catalunya Diari

Pares de la Vall de Boí es neguen a portar els seus fills a l'escola per «falta de confiança» amb un professor

Demanen la substitució del docent o la contractació d'un substitut que supervisi la seva feina, com va passar fa 7 anys

Imatge d'axiu d'una aula escolar
Pares de la Vall de Boí es neguen a portar els seus fills a l'escola per "falta de confiança" amb un professor | LleidaDiari.cat

Pares de l'escola d'educació infantil i primària Vall de Boí, al poble de Barruera (Alta Ribagorça), es neguen a portar els seus fills a l'escola com a senyal de protesta per la reincorporació d'un docent que ja va exercir al centre fa set anys.

En un comunicat, el col·lectiu de l'AMPA manifesta «una falta de confiança» envers el docent d'acord amb «diversos problemes de convivència» viscuts durant el curs 2013-2014. Ja llavors, els pares van demanar a Educació la seva substitució i el departament va assignar a una professora de reforç perquè li supervisés la feina de prop, mesures que ara reclamen de nou. L'AMPA recorda que centres de Sort, La Vall Fosca o Tremp també han tingut «problemes de convivència» amb el docent.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Pares d'altres centres també han rebutjat aquest docent

Segons el comunicat, pares d'altres centres com Sort, La Vall Fosca o Tremp també han rebutjat aquest docent en els darrers anys, a més de la Vall de Boi. En aquestes poblacions fins i tot alguns van deixar de portar els seus fills als centres fins que es va aconseguir que es substituís el professor o fins que ell mateix va demanar el trasllat o la baixa. De fet, després de les diferents queixes, el comunicat assenyala que l'any 2017 el Departament d'Educació va expulsar el professor de la borsa d'interins durant dos anys considerant que hi havia una «evidència de falta de competències professionals».

Per tot això, pares d'infantil i l'AMPA del centre es van reunir amb l'alcaldessa de la Vall de Boí i representats del Departament d'Educació. A la trobada, segons explica l'AMPA, es va acordar que en cas que el professor actuï amb mala praxi es buscarà un substitut que torni a supervisar la seva feina de prop, tal i com es va fer el curs 2013-2014. De moment però, afegeixen que Educació demana als pares que portin els nens a l'escola i aquests lamenten que els seus fills es troben en una «situació d'indefensió generada per les administracions».

Per aquest motiu i davant «l'experiència viscuda i la desconfiança» amb el docent, els pares han decidit que a partir del dilluns 14 de setembre no portaran els seus fills a l'escola sinó que aniran als locals socials cedits per l'ajuntament «fins que es resolgui aquest conflicte». Finalment, demanen a les administracions que els «puguin ajudar» i que els nens «puguin tornar aviat a l'escola que tant necessiten després d'aquest llarg confinament».


Comentaris

envia el comentari