La part baixa de l'Alt Urgell, la que acumula més gruixos de neu de la comarca

A primera hora del matí era obligatori circular amb cadenes per la C-14 entre Adrall i Bassella
Diversos nens i nenes fent ninots de neu i jugant en un parc d'Oliana
Diversos nens i nenes fent ninots de neu i jugant en un parc d'Oliana | LleidaDiari.cat

La nevada que aquest dimecres afecta de forma generalitzada molts punts de Catalunya ha deixat gruixos de més de quinze centímetres en moltes localitats de la part baixa de l'Alt Urgell, com ara Oliana. A primera hora del matí era obligatori circular amb cadenes al tram de la C-14 que discorre entre Adrall i Bassella, ja al límit amb la comarca de la Noguera, fins que hores després s'ha pogut netejar la calçada. Molts nens han aprofitat que aquest dimecres no tenien classe per jugar a fer ninots de neu o baixar amb trineu. A Coll de Nargó, una de les zones que es va quedar sense subministrament elèctric en el darrer temporal de principis de febrer, s'hi ha acumulat una precipitació d'uns dotze centímetres.

L'arribada de la neu a Oliana (Alt Urgell) aquest dimecres s'ha viscut d'una forma més aviat «festiva», ja que pels seus carrers i places s'hi han vist desenes de nens que aprofitaven per jugar fent ninots o tirant-se en trineu. En aquest punt, les precipitacions han començat a agafar al terra de matinada i poc abans de les 9 del matí s'hi havien acumulat uns tres centímetres. Uns gruixos que s'han anat incrementant hores després fins a superar els 15, motiu pel qual, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Miquel Sala, s'ha optat per deixar tancada l'escola i l'institut seguint la recomanació feta pel departament d'Ensenyament aquest dimarts. En canvi, la llar d'infants s'ha obert fins al migdia i el CAP també ha funcionat amb normalitat.

 

Alguns veïns han explicat que estaven molt contents amb l'arribada de la neu, com ara la Montse Puig, que ha destacat que feia més de quinze anys que no tenien una precipitació d'aquesta intensitat al seu municipi. Mentrestant, la Carmen Solà ha explicat que no estan acostumats a veure nevar, a diferència dels seus veïns de Coll de Nargó cap al nord de la comarca o de Ponts cap al sud de la Noguera. Per la seva banda, Micaela Floruc ha dit que com que avui no tenien classe han aprofitat per sortir al carrer a fer «guerres de neu, baixar en trineu i fer ninots».

Dos nens a punt de tirar-se en trineu en un parc d'Oliana, el 28 de febrer de 2018
Dos nens a punt de tirar-se en trineu en un parc d'Oliana, el 28 de febrer de 2018 | LleidaDiari.cat

 

La carretera C-14 en el tram que discorre entre Adrall i Bassella ha estat una de les vies que s'han vist afectades per la neu, motiu pel qual era necessari circular amb cadenes a primera hora del matí, fins que les màquines llevaneus han pogut netejar una calçada per la qual s'hi ha vist molt menys trànsit de l'habitual. Mentrestant, continuen sent necessàries a la LV-5118 a Peramola. Les precipitacions també han emblanquinat el paisatge a Coll de Nargó, una de les localitats que es va quedar sense subministrament elèctric a causa del temporal de principis de mes i on aquest dimecres el servei ha funcionat amb normalitat. En aquest entorn s'hi han registrat uns gruixos d'uns 12 centímetres.Comentaris

envia el comentari