Catalunya Diari

El Paupaterres 2018 tindrà un 'Got Solidari' per ajudar a nens sense recursos

El festival fa una crida per crear un banc d'instruments
El Festival Paupaterres de Tàrrega atrau 8.000 espectadors i manté el seu caràcter referent a la demarcació de Lleida
Imatge d'arxiu del Festival Paupaterres de Tàrrega. | LleidaDiari.cat

Tàrrega celebrarà del 12 al 14 de juliol la 21a edició del festival Paupaterres-Festival Musical d'Estiu, que en aquesta ocasió potencia el seu vessant solidari i destinarà part dels ingressos a la creació d'aules de música per a infants i adolescents sense recursos de l'Urgell. D'aquesta manera, l'Associació Paupaterres i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega se sumen al projecte «Enmusica't», que vol posar la formació musical a l'abast de tothom.

 

Per aconseguir fons per aquesta iniciativa, els organitzadors posen a la venda el 'Got Solidari', un vas reciclable que es podrà comprar durant el festival al preu d'un euro. La meitat de les aportacions d'aquest projecte aniran destinades a la iniciativa solidària; la resta serviran per pagar les despeses de fabricació.

 

Una vintena de concerts, al Paupaterres 2018

L'edició d'enguany del festival Paupaterres oferirà durant les tres jornades una vintena de concerts de folk, pop-rock i ritmes de fusió, amb grups com ara Gossos, Luar Na Lubre, Discípulos de Otilia, Buhos, entre altres. El centre neuràlgic de l'esdeveniment seguirà estant com en edicions anteriors en el càmping municipal. 

 

Del cartell d'enguany, destaquen Gossos, Luar Na Lubre, Discípulos de Otilia, Buhos, Lágrimas de Sangre, Sense Sal, Bemba Saoco, Pupil·les, La Terrasseta de Preixens, David Hillyard & The Rocksteady Seven, Korrontzi o BCN Ska-Jazz Orquestra, entre altres. Plantejat també com un gran aparador lúdic i gastronòmic, el festival Paupaterres completa l'oferta amb un extens catàleg de sopars a la fresca, parades d'artesania i food-trucks.

 

Un Paupaterres solidari

«L'accés a la música i a la cultura ha de ser un dret al marge de les possibilitats econòmiques de cadascú, i que la música és una eina potent de transformació social», han apuntat des de l'Associació Paupaterres. En aquest sentit, als infants i joves se'ls oferirà l'opció de crear un grup musical amb l'objectiu de ser una eina d'integració social. Així mateix, des de l'entitat també es farà una crida a la societat per crear un banc d'instruments.Comentaris

envia el comentari