Catalunya Diari

El Pavelló Municipal d'Esports de Tàrrega redueix un 60% el consum de gas amb la renovació del sistema de calderes

La Diputació de Lleida ha invertit 30.000 euros a través de la línia de subvencions de gestió de patrimoni

Nou sistema tèrmic instal·lat al Pavelló Municipal d'Esports de Tàrrega
Nou sistema tèrmic instal·lat al Pavelló Municipal d'Esports de Tàrrega | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha enllestit els treballs de millora del sistema de calderes del Pavelló Municipal d'Esports. L'acció suposa un pas endavant en estalvi i eficiència energètica, ja que s'aconseguirà reduir un 60% del consum de gas pel que fa a calefacció i aigua calenta. El projecte ha consistit en la substitució de les antigues calderes per unes de tecnologia més eficient.

La modernització del sistema tèrmic també ha inclòs la renovació integral de la instal·lació de gas i de l'acumulador d'aigua. Gràcies a aquesta intervenció, el Pavelló Municipal d'Esports es posa al dia pel que fa a la nova normativa de sostenibilitat en aquest tipus d'equipaments. Les obres de millora a la sala de calderes han suposat una inversió de 39.327 euros. D'aquesta quantitat, la Diputació de Lleida ha aportat 30.000 euros a través de la línia de subvencions de gestió de patrimoni.

  

La Regidoria de Serveis Municipals, encarregada de fer el manteniment en els edificis de l'ens local, ha dut a terme l'esmentada intervenció, la qual també posarà fi a les avaries del sistema tèrmic pels anys de servei que acumulava. Des de l'Ajuntament es destaca que el Pavelló Municipal d'Esports és una de les infraestructures que registra més ús a la capital de l'Urgell.

El projecte s'ha englobat en el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) al qual es va adherir el consistori targarí amb la voluntat de reduir les emissions contaminants i el consum d'energia en equipaments públics i mobiliari urbà. En aquest sentit, en el decurs dels darrers anys, Tàrrega ha instal·lat de forma gradual bombetes de tecnologia LED, més eficients, a la xarxa d'enllumenat públic.


Comentaris

envia el comentari