Catalunya Diari

Comencen a aïllar temporers lleus i asimptomàtics al pavelló de Torres de Segre

Són 17 pacients del Segrià que no tenen un espai per poder complir el confinament

Imatge del pavelló de Torres de Segre, habilitat per acollir temporers amb Covid-19 positiu, el dia 20 de juliol de 2020.
Imatge del pavelló de Torres de Segre, habilitat per acollir temporers amb Covid-19 positiu. | LleidaDiari.cat

El pavelló de Torres de Segre ha començat a acollir casos lleus i asimptomàtics de Covid-19, tal com es va acordar amb Salut la setmana passada. Els primers 17 temporers i persones que viuen en situació de vulnerabilitat van arribar la nit de dissabte a diumenge provinents de diferents punts de la comarca del Segrià i passaran l'aïllament en aquest equipament municipal, habilitat des de mitjans de maig, perquè no tenen un espai on poder complir el confinament. Voluntaris d'Open Arms col·laboren en l'atenció d'aquestes persones. L'espai té capacitat per a 36 pacients i està equipat amb llits, un menjador, una àrea d'esbarjo, serveis i dutxes. A més, disposa d'altres serveis bàsics com alimentació i servei de bugaderia.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
L'objectiu del pavelló poliesportiu de Torres de Segre, convertit ara en un espai per acollir temporers positius de Covid-19, és descongestionar el sistema sanitari i desallotjar la Fonda del Nastasi, que torna a fer tasques d'hotel-hospital. El pavelló poliesportiu disposa de diversos espais separats: una zona de nit i descans amb quaranta llits –tots habilitats amb estris d'higiene-, un menjador i una àrea d'esbarjo. També poden utilitzar-se els serveis i les dutxes que disposa la instal·lació.
 
 
La Generalitat i el Consell Comarcal del Segrià coordinaran els serveis bàsics i costejaran tots els recursos necessaris: alimentació, neteja, bugaderia, climatització, connexió a internet i educació social, entre altres. L'Ajuntament de Torres de Segre estima l'actuació en un cost inicial d'uns 70.000 euros, i el consistori no haurà de fer cap inversió econòmica en aquest sentit.
 
 
Un equip de vigilància privada controlarà en tot moment els accessos a l'espai i tant els Mossos d'Esquadra com els Agents Municipals de Torres de Segre estaran a disposició d'aquest dispositiu en tot allò que pugui convenir. L'alcalde de la localitat, Joan Carles Miró, ha explicat que l'espai ha creat algunes reticències entre gent del poble, però que, quan se'ls hi explica que hi haurà persones amb símptomes lleus i que estarà vigilat les 24 hores, ho entenen millor.
 
 
Open Arms s'encarrega de l'acollida i l'atenció dels pacients amb un equip de cinc persones. El seu coordinador, Albert Mayordomo, ha explicat que s'aplicarà la mateixa metodologia que es duu a terme els rescats en alta mar, però amb l'avantatge que en aquest espai hi haurà menys gent -36 persones- i l'espai és molt més gran. L'organització també ha arribat a un acord amb Aitona, Seròs i Soses per gestionar equipaments d'aïllament similars al de Torres de Segre.

Comentaris

envia el comentari