Catalunya Diari

Cultius del Segrià i les Garrigues registren la dotzena pedregada de l'any

La pedra tenia la mida d'un cigró

Nou revés pels cultius de la demarcació de Lleida. Concretament, els ubicats a les comarques del Segrià i les Garrigues. I és que una nova tempesta amb pedra ha afectat un cop més cultius de fruita dolça en diversos punts de les Garrigues i el Segrià. La pedra caiguda aquest dimarts a la tarda, molt barrejada amb aigua, tenia una mida similar a la d'un cigró. La forta tempesta ha afectat principalment cultius de préssecs, nectarines tardanes, pera i poma.

Torres de Segre, Borges Blanques, Aspa i Artesa de Lleida són els municipis que més afectats s'han vist.

Dotzena pedregada del 2018

En el que portem d'any ja han caigut un total de dotze pedregades. Tot i que aquesta última, els danys no serien gaire quantiosos, segons ha explicat el president d'ASAJA, Pere Roqué, ja que la tempesta ha caigut en una zona on la collita estava molt avançada. No obstant, Artesa de Lleida ha estat el municipi que més perjudicat ha quedat.

La previsió meteorològica apunta a noves pedregades en les pròximes hores, principalment de cara a aquest dimecres, quan els pronòstics anuncien l'entrada de fronts des de l'Aragó, que són els que acostumen a ser més virulents. És per això que els pagesos continuen amb la mirada posada al cel.

400 hectàrees afectades a l'Horta

Cal recordar que el passat divendres dia 21 d'agost una altra pedregada va afectar un total de 400 hectàrees de fruita dolça a la zona de l'Horta de Lleida. En aquesta ocasió, l'afectació principal es va registrar als cultius de poma i pera.

Aquesta tempesta va anar acompanyada de fort vent, que va afectar principalment les partides de Granyena, de la Plana del Bisbe i de Llívia de la capital del Segrià, i de forma menys intensa, amb pedra acompanyada de molta aigua, en poblacions com Alcoletge, els Alamús, Corbins i Torre-serona.

Segons les dades d'Agricultura, la pedregada va deixar danys d'entre el 25% i el 50% en unes 380 hectàrees de fruita de llavor, i d'entre el 20% i el 40% en una vintena d'hectàrees de fruita de pinyol, ja que la majoria de préssecs i nectarines de la zona ja estaven collits.

  


Comentaris

envia el comentari