Catalunya Diari

La pedregada de dissabte va afectar unes 10.000 hectàrees de cultius en una dotzena de municipi de la Noguera

El cereal, la fruita dolça, ametllers, oliveres, vinya i farratges, entre les produccions agràries més afectades, segons una primera estimació d'Agricultura

La pedregada que dissabte la tarda va afectar unes 10.000 hectàrees de cereals, fruita dolça, ametllers, olivera, vinya, i farratges d'una dotzena de termes municipals de la comarca de la Noguera, segons les primeres estimacions del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Aquest dimarts, el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i el director dels Serveis Territorials d'Agricultura Lleida, Ferran de Noguera, visitaran diverses finques afectades i es reuniran a Gerb (Noguera) amb els alcaldes de les localitats afectades. Posteriorment, donaran a conèixer amb més concreció l'afectació de la tempesta d'aigua i pedra sobre la producció agrària. Aquest dilluns tècnics del departament han començat a inspeccionar sobre el terreny per tal d'avaluar els danys sobre diferents cultius de la zona.

Pla detall d'una poma malmesa per de la pedregada del 12 de maig
Pla detall d'una poma malmesa per de la pedregada del 12 de maig | LleidaDiari.cat

Una forta tempesta va descarregar calamarsa dissabte passat a la tarda i va afectar diferents cultius agraris a la comarca de la Noguera. Localitats com ara Gerb, Balaguer, Castelló de Farfanya, Os de Balaguer, van ser algunes de les més afectades. La pedra va variar en segons quins punts va caure però sempre es va moure entre la mida d'un cigró i una nou. En alguns llocs es van acumular importants quantitats de calamarsa, com ara a Os de Balaguer, on els carrers i les teulades de les cases van quedar completament emblanquinades. Així mateix, la pedregada també va arribar a foradar xarxes antipedra que protegien plantacions de fruita dolça.

Un camp de cereal del municipi de Balaguer malmès per la pedregada del 12 de maig
Un camp de cereal del municipi de Balaguer malmès per la pedregada del 12 de maig | LleidaDiari.cat

 

Xarxes antipdera d'un camp de pomeres de Balaguer malmeses per la pedregada del 12 de maig
Xarxes antipdera d'un camp de pomeres de Balaguer malmeses per la pedregada del 12 de maig | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari