Catalunya Diari

La pedregada de dissabte a la Noguera i el Segrià va afectar més de 1.000 hectàrees de cultius

A Térmens i Vallfogona de Balaguer hi va haver un esclafit que va provocar danys a teulades de coberts

La tempesta de pedra, molta aigua i vent que va caure a la Noguera i algun municipi del Segrià dissabte a la tarda va afectar un total de 1.026 hectàrees de cultius, dels quals 984 eren de panís i 42 de fruita de llavor.

Segons l'informe elaborat pel Departament d'Acció Climàtica, l'afectació de fruita ha estat majoritàriament a varietats de llavor tardanes i varia entre el 90 i el 40%. Pel que fa al panís, els danys van entre el 80 i el 30%.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La tempesta va produir un esclafit entre els termes municipals de Térmens i Vallfogona de Balaguer, afectant teulades d'algun cobert. Altres municipis afectats són Balaguer, Albesa, Menàrguens, La Sentiu de Sió, Bellcaire d'Urgell, Camarasa, Torrelameu, Castelló de Farfanya, Cubells i Alguaire.

Primer pla d'una poma malmesa per la pedregada d'aquesta tarda en un cultiu de La Sentiu de Sió
La pedregada de dissabte a la Noguera i el Segrià va afectar més de 1.000 hectàrees de cultius, principalment panís | LleidaDiari.cat

Afectacions als cultius de fruita

Pel que fa a la fruita, en algun cas com Albesa encara quedava per collir algun préssec que ha resultat també afectat. Alguna afectació en figa però no massa significativa en el seu conjunt. Per l'afectació del blat de moro s'ha fet una mitjana entre els panissos de primera collita que ja estan fets i els de segona collita que la defoliació és molt gran i en algun cas hi ha la canya trencada.


Comentaris

envia el comentari