Catalunya Diari

El penal 1 de Lleida celebra el judici contra l'acusat d'atropellar mortalment dos ciclistes a Soses

Els mossos asseguren que els va sorprendre la «fredor i la passivitat» del causant del doble atropellament mortal

Penal 1 de Lleida on es jutja l'acusat d'atropellar mortalment dos ciclistes a Soses i ferir-ne dos més (dreta) i al seu pare propietari del vehicle
Penal 1 de Lleida on es jutja l'acusat d'atropellar mortalment dos ciclistes a Soses i ferir-ne dos més (dreta) i al seu pare propietari del vehicle | LleidaDiari.cat

El penal 1 de Lleida ha acollit aquest dimarts el judici al jove de 23 anys, nascut al Perú, detingut per atropellar mortalment el 6 de setembre de 2015 dos ciclistes a Soses (Segrià) i ferir-ne dos més. La fiscalia sol·licita que se li imposin set anys de presó per un delicte contra la seguretat del trànsit, dos delictes d'homicidi, dos més de lesions per imprudència greu i un delicte d'omissió de socors, ja que va fugir del lloc dels fets després de l'accident. El jove, tot i que el seu advocat li va recomanar que no declarés i així s'hi va negar al començament, finalment va respondre la majoria de preguntes que se li van formular. Va reconèixer que havia sortit aquella nit i que la nit anterior tampoc havia dormit perquè havia treballat. «Em vaig quedar adormit i no els vaig veure», va explicar, i va afegir que no va trucar a emergències perquè primer es va amagar perquè un dels ciclistes l'insultava i anava cap a ell i va tenir por i que després quan va voler anar a buscar el mòbil, ja arribaven els Mossos. «Vaig rebre l'impacte i vaig sortir volant», va declarar un dels ferits. L'altre va assegurar que no va veure el cotxe fins que ja el tenia a sobre. Els Mossos que es van personar a casa de l'acusat van delcarar que els va sorprendre la «fredor» i l'actitud «bastant passiva» del causat del doble atropellament mortal.

El jove, veí d'Aitona (Segrià), va donar un resultat positiu de 0,68 mg/l en la prova d'alcoholèmia feta tres hores després de l'atropellament, una taxa que superava més del doble la permesa de 0,25 mg/l i considerada delicte penal en superar els 60 mg/l. Tot i això, l'acusat va declarar que només es va prendre dos combinats durant tota la nit i que estava capacitat per conduir. Tot i això va declarar que es va adormir i que es va despertar amb el xoc tot i que no sabia amb què havia topat. «Només vaig veure un ciclista que venia cap a mi insultant-me i em vaig espantar». El ciclista ferit al qual es refereix, però, ha negat aquest extrem i ha assegurat que no podia caminar més de dues passes. «Cridava per la situació», va dir.

També van declarar un home i el seu nebot, que van ser els primers que es van aturar a auxiliar els ciclistes i que han qualificat l'escenari de 'caòtic' amb «trossos de bici escampades per tot arreu». Van afegir que cap d'ells va veure el conductor del vehicle, tot i que es van apropar a veure si hi havia algú i que van trucar a emergències. «Els Mossos i l'ambulància van arribar ràpid», van dir. 

Durant el judici, que es va allargar cinc hores i mitja, les parts van pactar una indemnització de 436.473 euros per les víctimes i els seus familiars; concretament, 182.976 per la dona, els dos fills i la mare d'una de les víctimes mortals, a més de 3.326 euros en concepte de material; 189.806 euros per la dona, la filla menor d'edat i la mare de l'altra víctima mortal, a més de 6.365 pel material, i 36.000 euros i 18.000 euros pels dos ferits respectivament, tenint en compte les lesions i danys patits.


Comentaris

envia el comentari