Catalunya Diari

Peramola busca una família amb fills per evitar el despoblament del poble

L'Ajuntament arriba a un acord amb el Bisbat d'Urgell per llogar aquest habitatge

L'Ajuntament de Peramola (Alt Urgell) busca una família amb fills en edat escolar per evitar el despoblament del municipi, de 353 habitants. Un acord entre l'Ajuntament i el Bisbat d'Urgell ha permès posar al mercat del lloguer un habitatge.

L'edifici té un segon pis que s'ha de rehabilitar per poder-lo llogar més endavant. A l'escola del municipi hi van quinze alumnes. L'objectiu d'oferir aquest habitatge és assegurar la continuïtat de l'escola i el futur de la població. Des de dissabte, ja han rebut 28 peticions. Ara, el consistori farà un concurs públic per llogar aquest habitatge. L'alcaldessa de Peramola, Gemma Orrit, ha explicat que «una família amb fills és més fàcil que s'arreli a un lloc» perquè els fills ja creixeran al municipi.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Vista panoràmica de Peramola (Alt Urgell)
Peramola busca una família amb fills en edat escolar per evitar el despoblament del poble | LleidaDiari.cat

Una forma de reviure petites localitats

Sens dubte aquesta és una bonica forma de fer reviure petites localitats del Pirineu que, amb el pas dels anys, han anat perdent població. Des del confinament de l'any passat, han estat moltes les persones les quals han decidit donar-li una primera o segona oportunitat a les zones més rurals i, aquesta, és una nova mostra. Redescobrir paisatges, formes de viure i estil de vida, és una nova pràctica que canvia vides i, en la majoria dels casos, amb positiu i sense retorn.


Comentaris

envia el comentari