Catalunya Diari

Els Perseids 2021: La pluja d'estels més esperada

Coneguts popularment com les llàgrimes de Sant Llorenç, són la pluja d'estels periòdica més famosa de l'estiu

Els Perseids, coneguts també com les 'Llàgrimes de Sant Llorenç'  són tot un espectacle al cel pels amants de l'astronomia. És una pluja d'estrelles, la més reconeguda de tot l'any, que és produeix a l'estiu com a conseqüència de l'entrada de cossos celestes en l'atmosfera terrestre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els dies posteriors a Sant Llorenç, dia 10 d'agost, són els dies que millor es pot veure aquesta pluja. La nit de l'11 al 12 i del 12 al 13 d'agost, és quan els Perseids arriben al seu punt més fort. Es poden observar des d'arreu del país.
 

Aquest any es podran veure amb claritat gràcies a les fases lunars i la foscor del cel. La millor forma per veure'ls és a simple vista ja que poden aparèixer a qualsevol part del cel.

Imatge de la pluja d'estels dels Perseids juntament amb la dels Delta Aquàrides a Prades
Els Perseids 2021: La pluja d'estels més esperada | Àlex Roig

Quina és la millor nit per gaudir de la pluja?

El dia de més intensitat sol coincidir amb el 12 d'agost, i aquest any així serà. La matinada de dijous a divendres, del 12 al 13, serà la nit estel·lar on es concentraran molts meteors que es poden veure. Així i tot, cal destacar que fa gairebé un mes que els Perseids es poden veure.

El millor moment per gaudir dels Perseids, tot i que aquesta nit es podran veure sense problemes, com més tard sigui, millor es veuran aquests; De fet, és prop de l'alba quan es poden arribar a veure vora el centenar de meteors. D'altra banda, cal destacar que hi ha que buscar un lloc allunyat dels nuclis dels municipis i a llocs amb poca contaminació.
 

Els experts també asseguren que si ens col·loquem mirant cap al nord o al nord-est és quan millor es veuen. Aquesta pluja d'estels, tot i que aquesta matinada serà la més intensa, experts asseguren que continuarà fins al pròxim 24 d'agost.
 

On es poden veure?

La pluja d'estels es pot veure arreu del país; aquí aCatalunya els millors llocs són els següents:

  • Al Montsec: És un dels millors llocs per veure'l, en les 19.000 hectàrees repartides entre les comarques de la Noguera,Pallars Jussà i la Baixa Ribagorça. Aquest ha aconseguit ser Destí Turístic Starlight i és considerat el millor lloc per veure les estrelles de Catalunya.
  • Montserrat: És un indret ideal per gaudir d'aquest fenomen.
  • Montseny: El millor lloc per veure els Perseids d'aquest Parc Natural, és al pantà de Santa Fe.
  • Cap de Creus i Cadaqués: Un espai amb vistes meravelloses i aproxima el cel estrellat a les persones que desitgin contemplar-lo.
  • Dela de l'Ebre: Un lloc perfecte per veure-la. Les platges del Delta més màgiques per aquesta nit en són la Marquesa i la de l'Eucaliptus.
  • Parc Natural d'Aigüestortes: Un altre magnífic indret de Catalunya amb tranquil·litat, foscor i espais oberts per poder contemplar les llàgrimes de Sant Llorenç.

Òbviament es pot veure aquest fenomen des d'altres ubicacions d'arreu de Catalunya com el pantà de la Llosa de Cavall, a la Vall de Boí o a la Vall Fosca.


Comentaris

envia el comentari